სამარხვო კერძები: რა მოვამზადოთ მარხვაში
როგორ მოვამზადოთ წიწიბურა გამომცხვარი გოგრით, ნივრითა და ხახვით
ინგრედიენტები:
- 2 ჭიქა წიწიბურა
- 400–500 გ. გოგრა
- 2 დიდი ხახვი
- 8–10 კბილი ნიორი
- 80 მლ. ზეითუნის ზეთი
- 0,5 ჩ/კ. ტკბილი დაფქული წიწაკა
- 0,5 ჩ/კ. ქარი
- 0,5 ჩ/კ. შაქარი
- მარილი, პილპილი გემოვნებით
უგემრიელესი სამარხვო "სალიანკა" სოკოთი
შემადგენლობა:
- კარტოფილი - 300 გ
- ტყის სოკო - 50 გ
- კიტრი (მწნილი) - 3 ცალი
- სტაფილო (საშუალო) - 1 ცალი
- ხახვი - 1 ცალი
- ტომატის პასტა - 3 ს.კ.
- მცენარეული ზეთი - 40 მლ
- დაფნის ფოთოლი - 1 ცალი
- შავი პილპილი - 3 მარცვალი
- მარილი - გემოვნებით
- ლიმონი (მოსართავად) - ნახევარი
- წყალი – 2,5ლ
როგორ მოვამზადოთ სამარხვო ბლინები რძის და კვერცხის გარეშე - მინერალურ წყალზე
შემადგენლობა:
- 9 ს/კ. ფქვილი (სავსე)
- 0,5 ლ. მინერალური წყალი
- 1 ს/კ. შაქარი
- 3 ს/კ. მზესუმზირის ზეთი
- მწიკვი მარილი
როგორ მოვამზადოთ სამარხვო ვარენიკები მჟავე კომბოსტოთი - ძალიან გემრიელია!
შემადგენლობა:
- ფქვილი 3 ჭიქა
- წყალი 250 მლ.
- მარილი 0,5 ჩ/კ.
- მცენარეული ზეთი 3 ს/კ.
- კვერცხი 1 ც.
- მჟავე კომბოსტო 500 გ.
- ხახვი 3 ც.
10 განსხვავებული მეთოდი, თუ როგორ მოამზადოთ ბადრიჯანი
როგორ მოვამზადოთ შებრაწული ყვავილოვანი კომბოსტოს უგემრიელესი სალათა
შემადგენლობა:
- 1 საშუალო ყვავილოვანი კომბოსტო, დანაწევრებული
- 4 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი
- 1 სუფრის კოვზი თაფლი
- 1 ჩაის კოვზი ქარის ფხვნილი
- ½ ჩაის კოვზი შებოლილი პაპრიკა
- ½ ჩაის კოვზი კურკუმა
- მარილი და პილპილი გემოვნებით
- 1 ქილა (400 გ) ნუტი, კონსერვირებული, გაწურული
- ½ ჩაის კოვზი დაფქული წიწაკა
- ½ ჩაის კოვზი ქინძი
- 200 გ ყველი, 1 სმ სისქის ნაჭრებად დაჭრილი
ტოპინგისთვის:
- 2 სუფრის კოვზი დაჭრილი ნუში, მსუბუქად მოხალული
- ახალი ქინძი ან ოხრახუში, წვრილად დაჭრილი
- ლიმონის ნაჭრები (სურვილისამებრ)
ხრაშუნა ტკბილი კარტოფილისა და ჭარხლის ფრი ავოკადო-ლაიმის აიოლისთან ერთად
შემადგენლობა
ფრისთვის:
- 2 საშუალო ზომის ტკბილი კარტოფილი, გაფცქვნილი და დაჭრილი ფრის ფორმაზე
- 2 საშუალო ზომის ჭარხალი, გაფცქვნილი და დაჭრილი ფრის ფორმაზე
- 2 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი
- მარილი და პილპილი გემოვნებით
- შებოლილი პაპრიკა (მოსაყრელად)
- ზღვის მსხვილი მარილი (მოსაყრელად)
ავოკადო-ლაიმის აიოლი:
- 1 მწიფე ავოკადო
- 2 სუფრის კოვზი ლაიმის წვენი
- 1 კბილი ნიორი, წვრილად დაჭრილი
- მარილი გემოვნებით
- 2 სუფრის კოვზი წყალი (საჭიროების შემთხვევაში, შესათხელებლად)
ხრაშუნა შემწვარი კარტოფილის რეცეპტი – როგორ ავარჩიოთ, დავჭრათ და შევწვათ სწორად
შემწვარი კარტოფილის ინგრედიენტები
- კარტოფილი – 800 გ
- ერთი საშუალო ხახვი
- მზესუმზირას ან ზეითუნის ზეთი – 50 მლ
- კარაქი – 30 გ
- მარილი – გემოვნებით
უგემრიელესი ოსპის სუპი ლიმონით
შემადგენლობა:
- 2 ჭიქა (340გ) ყავისფერი ან მწვანე ოსპი (გასუფთავებული და გარეცხილი)
- 2 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი
- 2 ჭიქა დაჭრილი ხახვი
- 1 ½ ჭიქა დაჭრილი სტაფილო
- 2 ჩაის კოვზი დაჭყლეტილი ნიორი (დაახლოებით 3 კბილი)
- 1 ჩაის კოვზი დაფქული ძირა
- ½ ჩაის კოვზი დაფქული ქინძი
- ½ ჩაის კოვზი დაფქული კურკუმა
- ½ ჩაის კოვზი ახალ დაფქული შავი პილპილი
- 8 ჭიქა ქათმის ან ბოსტნეულის ბულიონი
- 2 სავსე ჭიქა დაჭრილი კალე ან ისპანახი
- 1-2 ცალი ლიმონი
- ¼ ჭიქა დაჭრილი ახალი მწვანილი (ოხრახუში ან კამა), სურვილისამებრ
- მარილი – გემოვნებით