სამარხვო კერძების რეცეპტები - rogor.ge

სამარხვო კერძები: რა მოვამზადოთ მარხვაში

როგორ მოვამზადოთ წიწიბურა გამომცხვარი გოგრით, ნივრითა და ხახვით

ინგრედიენტები:

  • 2 ჭიქა წიწიბურა
  • 400–500 გ. გოგრა
  • 2 დიდი ხახვი
  • 8–10 კბილი ნიორი
  • 80 მლ. ზეითუნის ზეთი
  • 0,5 ჩ/კ. ტკბილი დაფქული წიწაკა
  • 0,5 ჩ/კ. ქარი
  • 0,5 ჩ/კ. შაქარი
  • მარილი, პილპილი გემოვნებით

რეცეპტი

უგემრიელესი სამარხვო "სალიანკა" სოკოთი

შემადგენლობა:

  • კარტოფილი - 300 გ
  • ტყის სოკო - 50 გ
  • კიტრი (მწნილი) - 3 ცალი
  • სტაფილო (საშუალო) - 1 ცალი
  • ხახვი - 1 ცალი
  • ტომატის პასტა - 3 ს.კ.
  • მცენარეული ზეთი - 40 მლ
  • დაფნის ფოთოლი - 1 ცალი
  • შავი პილპილი - 3 მარცვალი
  • მარილი - გემოვნებით
  • ლიმონი (მოსართავად) - ნახევარი
  • წყალი – 2,5ლ

რეცეპტი

როგორ მოვამზადოთ სამარხვო ბლინები რძის და კვერცხის გარეშე - მინერალურ წყალზე

შემადგენლობა:

  • 9 ს/კ. ფქვილი (სავსე)
  • 0,5 ლ. მინერალური წყალი
  • 1 ს/კ. შაქარი
  • 3 ს/კ. მზესუმზირის ზეთი
  • მწიკვი მარილი

რეცეპტი

როგორ მოვამზადოთ სამარხვო ვარენიკები მჟავე კომბოსტოთი - ძალიან გემრიელია!

შემადგენლობა:

  • ფქვილი 3 ჭიქა
  • წყალი 250 მლ.
  • მარილი 0,5 ჩ/კ.
  • მცენარეული ზეთი 3 ს/კ.
  • კვერცხი 1 ც.
  • მჟავე კომბოსტო 500 გ.
  • ხახვი 3 ც.

რეცეპტი

10 განსხვავებული მეთოდი, თუ როგორ მოამზადოთ ბადრიჯანი

წაიკითხეთ რეცეპტები ბადრიჯნით

როგორ მოვამზადოთ შებრაწული ყვავილოვანი კომბოსტოს უგემრიელესი სალათა

შემადგენლობა:

  • 1 საშუალო ყვავილოვანი კომბოსტო, დანაწევრებული
  • 4 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი
  • 1 სუფრის კოვზი თაფლი
  • 1 ჩაის კოვზი ქარის ფხვნილი
  • ½ ჩაის კოვზი შებოლილი პაპრიკა
  • ½ ჩაის კოვზი კურკუმა
  • მარილი და პილპილი გემოვნებით
  • 1 ქილა (400 გ) ნუტი, კონსერვირებული, გაწურული
  • ½ ჩაის კოვზი დაფქული წიწაკა
  • ½ ჩაის კოვზი ქინძი
  • 200 გ ყველი, 1 სმ სისქის ნაჭრებად დაჭრილი

ტოპინგისთვის:

  • 2 სუფრის კოვზი დაჭრილი ნუში, მსუბუქად მოხალული
  • ახალი ქინძი ან ოხრახუში, წვრილად დაჭრილი
  • ლიმონის ნაჭრები (სურვილისამებრ)

რეცეპტი

ხრაშუნა ტკბილი კარტოფილისა და ჭარხლის ფრი ავოკადო-ლაიმის აიოლისთან ერთად

შემადგენლობა

ფრისთვის:

  • 2 საშუალო ზომის ტკბილი კარტოფილი, გაფცქვნილი და დაჭრილი ფრის ფორმაზე
  • 2 საშუალო ზომის ჭარხალი, გაფცქვნილი და დაჭრილი ფრის ფორმაზე
  • 2 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი
  • მარილი და პილპილი გემოვნებით
  • შებოლილი პაპრიკა (მოსაყრელად)
  • ზღვის მსხვილი მარილი (მოსაყრელად)

ავოკადო-ლაიმის აიოლი:

  • 1 მწიფე ავოკადო
  • 2 სუფრის კოვზი ლაიმის წვენი
  • 1 კბილი ნიორი, წვრილად დაჭრილი
  • მარილი გემოვნებით
  • 2 სუფრის კოვზი წყალი (საჭიროების შემთხვევაში, შესათხელებლად)

რეცეპტი

ხრაშუნა შემწვარი კარტოფილის რეცეპტი – როგორ ავარჩიოთ, დავჭრათ და შევწვათ სწორად

შემწვარი კარტოფილის ინგრედიენტები

  • კარტოფილი – 800 გ
  • ერთი საშუალო ხახვი
  • მზესუმზირას ან ზეითუნის ზეთი – 50 მლ
  • კარაქი – 30 გ
  • მარილი – გემოვნებით

რეცეპტი

უგემრიელესი ოსპის სუპი ლიმონით

შემადგენლობა:

  • 2 ჭიქა (340გ) ყავისფერი ან მწვანე ოსპი (გასუფთავებული და გარეცხილი)
  • 2 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი
  • 2 ჭიქა დაჭრილი ხახვი
  • 1 ½ ჭიქა დაჭრილი სტაფილო
  • 2 ჩაის კოვზი დაჭყლეტილი ნიორი (დაახლოებით 3 კბილი)
  • 1 ჩაის კოვზი დაფქული ძირა
  • ½ ჩაის კოვზი დაფქული ქინძი
  • ½ ჩაის კოვზი დაფქული კურკუმა
  • ½ ჩაის კოვზი ახალ დაფქული შავი პილპილი
  • 8 ჭიქა ქათმის ან ბოსტნეულის ბულიონი
  • 2 სავსე ჭიქა დაჭრილი კალე ან ისპანახი
  • 1-2 ცალი ლიმონი
  • ¼ ჭიქა დაჭრილი ახალი მწვანილი (ოხრახუში ან კამა), სურვილისამებრ
  • მარილი – გემოვნებით

რეცეპტი