როგორ მოვამზადოთ უგემრიელესი ოსპის სუპი ლიმონით
ქვაბში (სასურველია სქელძირიანი) გააცხელეთ ზეთი საშუალო ცეცხლზე. დაამატეთ ხახვი, სტაფილო და ¼ ჩაის კოვზი მარილი. ურიეთ და შეწვით, სანამ ხახვი დარბილდება და ტკბილი არომატი არ გაუჩნდება (დაახლოებით 5-7 წუთი).
დაამატეთ ნიორი, ძირა, ქინძი, შავი პილპილი და კურკუმა. ურიეთ და შეწვით 30 წამით, რომ სანელებლები არომატით გაჯერდეს.
ჩაყარეთ ოსპი და დაასხით ბულიონი. გაზარდეთ ცეცხლი და მიიყვანეთ დუღილამდე. დაამატეთ მარილი გემოვნებით (მინიმუმ ½-1 ჩაის კოვზი, იმის მიხედვით, რამდენად მარილიანია ბულიონი).
შემცირეთ ცეცხლი და ნაწილობრივ დაახურეთ ქვაბი. ადუღეთ 35-40 წუთი, სანამ ოსპი დარბილდება.
დაუმატეთ კალე ან ისპანახი და ხარშეთ კიდევ 5 წუთი, სანამ ფოთლები დარბილდება.
მოხსენით ცეცხლიდან და დაამატეთ ნახევარი ლიმონის წვენი და ახალი მწვანილი (ოხრახუში ან კამა). შეამოწმეთ გემო და სურვილის შემთხვევაში დაამატეთ მეტი მარილი ან ლიმონის წვენი (თუ უფრო მჟავე გიყვართ).