როგორ მოვამზადოთ წიწიბურა გამომცხვარი გოგრით, ნივრითა და ხახვით - rogor.ge

როგორ მოვამზადოთ წიწიბურა გამომცხვარი გოგრით, ნივრითა და ხახვით

წიწიბურა გარეცხეთ, ჩაყარეთ სამ ლიტრიან ქვაბში და დაასხით 4 ჭიქა მდუღარე წყალი, მარილი, დავახუროთ და ხარშეთ დაბალ ცეცხლზე, სანამ არ დარბილდება, ოღონდ ზედმეტად არ მოიხარშოს. წიწიბურა უნდა იყოს მრგვალი და ფანტია.

გააცხელეთ ღუმელი 180°C-ზე. მოამზადეთ გოგრა, ხახვი და ნიორი. გოგრა დაჭერით 2 სმ ნაჭრებად, ხახვი საკმაოდ თხელ ნახევარრგოლებად. ნივრის კბილი გაჭერით შუაზე სიგრძეზე. თუ მთელი ნიორი არ მოგწონთ და არ მიირთმევთ, შეგიძლიათ გამოიყენოთ ხმელი ან გრანულირებული ნიორი.

მცენარეული ზეთი შეურიეთ მარილს, შაქარს, პაპრიკას და ქარის. მიიღებთ ექსპრომტ მარინადს, რომელშიც უნდა ჩადოთ გოგრა და გააჩეროთ დაახლოებით 15 წუთის განმავლობაში, შემდეგ დაუმატეთ ხახვი და ნიორი, აურიეთ და მოაყარეთ ბოსტნეული პერგამენტით დაფარულ საცხობ ფირფიტაზე. აცხვეთ, ანამ გოგრა არ გახდება რბილი, 15-დან 25 წუთამდე, გოგრის სიმკვრივის მიხედვით. თქვენი ამოცანაა გამოაცხვეთ გოგრა დარბილებამდე და არ დაწვათ ხახვი და ნიორი.

წიწიბურა ამოიღეთ თეფშებზე და ზემოდან მოათავსეთ გამომცხვარი გოგრა. მოასხით ზეითუნის ზეთი და მიირთვით. კერძი საკმაოდ ნოყიერია, მაგრამ შეგიძლიათ მიირთვათ ხორცის ნაჭერთან ერთადაც.

კერძი ძალიან არომატულია. თუ ყველაფერს ერთდროულად არ შეჭამთ, წიწიბურა გოგრას შეურიეთ და შედგით მაცივარში. მაცივარში შეიძლება იყოს 3-4 დღე, გაფუჭების რისკის გარეშე. ამბობენ, რომ წიწიბურას კერძი გოგრით, ხახვითა და ნიორით მეორე დღეს უფრო გემრიელია, ვიდრე ახლად მომზადებული.