როგორ მოამზადოთ ტორტი "ჩიტის რძე": საუკეთესო რეცეპტი
ყველაზე ავთენტური „ჩიტის რძის“ გამოსაცხობად, თქვენ უნდა დაიწყოთ ნამცხვრის სწორად მომზადება - დაიწყეთ ცომით. ჯერ კარაქი გამოიღეთ მაცივრიდან ისე, რომ ოთახის ტემპერატურაზე იყოს. შემდეგ გადაიტანეთ შესაფერის ჭურჭელში, დაუმატეთ შაქარი და ათქვიფეთ მიქსერით, სანამ აფუვდება. განაგრძეთ თქვეფა, დაუმატეთ თითო კვერცხი.
ათქვიფეთ სანამ მასა გლუვი და ერთგვაროვანი გახდება. ცალკე აურიეთ ფქვილი და კაკაო და შეურიეთ ეს ნარევი კვერცხის ნარევში. კვლავ აურიეთ - უგემრიელესი ტორტის ცომი ერთგვაროვანი უნდა იყოს. საცხობ ფორმას წაუსვით მცენარეული ზეთი, დაასხით ცომი და გადაასწორეთ. აცხვეთ 180-200 გრადუსზე 20-30 წუთის განმავლობაში, შემდეგ გააგრილეთ ნამცხვარი.
შემდეგ, დაიწყეთ კრემის მომზადება ტორტისთვის. ადუღეთ რძე, დაუმატეთ მანი ცოტ-ცოტა, განუწყვეტლივ ურიეთ. მოხარშეთ 5 წუთი და შემდეგ გააგრილეთ ფაფა. ლიმონები გარეცხეთ სოდით, მოაცილეთ ცედრა და გამოწურეთ წვენი, რომელიც შემდეგ უნდა ჩაასხათ მანის ფაფაში. ცალკე თასში მოათავსეთ რბილი კარაქი, შაქარი და ლიმონის ცედრა. ათქვიფეთ მიქსერით, შემდეგ კინელ-ნელა, თქვეფის შეუჩერებლად დაამატეთ მანი.
მინანქრისთვის შეარჩიეთ სხვა ჭურჭელი, ჩაყარეთ შაქარი, კაკაო და არაჟანი. საფუძვლიანად აურიეთ და შემდეგ ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე, სანამ შაქარი არ გაიხსნება. გადმოდგით ცეცხლიდან, დაამატეთ კარაქი, კვლავ აურიეთ.
ააწყვეთ ნამცხვარი - წაუსვით ბისკვიტს კრემი, სპატულით მოასწორეთ და კრემს ზემოდან მოასხით გაციებული შოკოლადის მინანქარი. ვუალა - 90-იანების "ჩიტის რძის" ტორტი მზად არის. ახლა 8 საათით მაცივარში უნდა შედგათ და შემდეგ მიირთვათ.
როგორ მოვამზადოთ მუსის ჩიზქეიქი გარგარით
როგორ მოამზადოთ ბისკვიტის ტორტი "დღესასწაული"- ინსტრუქცია ნაბიჯ-ნაბიჯ
როგორ მოვამზადოთ ნაპოლეონი ცხობის გარეშე - უკრაინელი კულინარიული ბლოგერის რეცეპტით