საუკეთესო მარწყვის დესერტების რეცეპტები ზაფხულისთვის
მარწყვის ღვეზელი
ინგრედიენტები:
- მარწყვი — 340 გ
- დიდი ზომის კვერცხი — 2 ცალი
- ბერძნული ან ბუნებრივი იოგურტი — 180 გ
- მცენარეული ზეთი — 120 მლ
- ვანილის ექსტრაქტი — 1 ჩ/კ
- შაქარი — 200 გ
- ფქვილი — 190 გ
- გამაფხვიერებელი — 1 ჩ/კ
- სოდა — ½ ჩ/კ
- მარილი — ¼ ჩ/კ
- სურვილისამებრ:
- გახეხილი ლიმონის ცედრა — 1 ჩ/კ
მომზადების წესი:
- ფორმას წაუსვით ზეთი და ჩააფინეთ პერგამენტი. გააცხელეთ ღუმელი 180°C-მდე. რეკომენდებული ფორმის დიამეტრია 20 სმ.
- მარწყვის ნახევარი დაჭერით პატარა ნაჭრებად, ხოლო დარჩენილი მარწყვი შუაზე გაჭერით სიგრძეზე.
- ოთახის ტემპერატურის კვერცხები მოათავსეთ ჯამში და აურიეთ იოგურტთან, ზეთთან და ვანილთან ერთად.
- დაუმატეთ შაქარი და ლიმონის ცედრა (თუ იყენებთ) და კვლავ აურიეთ.
- ცალკე აურიეთ ფქვილი, გამაფხვიერებელი, სოდა და მარილი. შემდეგ შეაერთეთ იოგურტის მასასთან და კარგად ათქვიფეთ ერთგვაროვანი ცომის მიღებამდე.
- ცომის ნახევარი ჩაასხით ფორმაში, მოაყარეთ დაჭრილი მარწყვი და დაასხით დარჩენილი ცომი. ზემოდან დაალაგეთ მარწყვის ნახევარი ნაჭრები გაჭრილი მხრით ქვევით.
- გამოაცხვეთ 180°C ტემპერატურაზე დაახლოებით 50–60 წუთი, სანამ ზედაპირი ოქროსფრად არ გაყავისფრდება და შუა არ გახდება გამკვრივებული.
იოგურტისა და მარწყვის გაყინული ბურთულები
შემადგენლობა
- 1 ჭიქა (240 მლ) არატკბილი ბერძნული იოგურტი
- 100 გ.კრემ-ყველი
- 1/3 ჭიქა პუდრის შაქარი ან თაფლი (შეგიძლია დაარეგულირო გემოვნებით)
- 1 ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
- 1/2 ჭიქა გაყინული მარწყვი
- მწიკვი მარილი
- სურვილის შემთხვევაში: ქოქოსის ფანტელი ან თხელი შოკოლადის მინანქარი
ნახეთ მომზადების წესი
მარწყვის პანაკოტა
შემადგენლობა:
4 პორცია
- ნაღები 33% - 500 მლ
- შაქრის ფხვნილი - 80-100 გ
- ვანილის შაქარი - 1 ჩაის კოვზი
- ჟელატინი - 8 გ
- წყალი - 60 მლ
- მარწყვი - 300 გ
- შაქრის ფხვნილი - 1-2 ს.კ.
ნახეთ მომზადების წესი
სახლის ლიმონათი მარწყვით, ლიმონით და ბაზილიკით
შემადგენლობა
- 4-6 მარწყვი შუაზე გაჭრილი
- 1/2 დაჭრილი ლიმონი
- ახალი ბაზილიკი
- ცივი გაფილტრული წყალი
- ყინული
ნახეთ მომზადების წესი