როგორ დავიწყოთ თესვა გაზაფხულზე და რა დავთესოთ პირველად: რჩევები აგრონომებისგან
🌱 აპრილში უპირველესად უნდა დავთესოთ მწვანილები: ოხრახუში, ქინძი, ფოთლოვანი მდოგვი, ისპანახი, ისპანახი, პეკინის კომბოსტო, ბარდა და ლობიო. მათგან ზოგიერთი – მაგალითად, ისპანახი – ძალიან სწრაფად მწიფდება და შეიძლება სხვათა წინამორბედად გამოიყენოთ.
🥕 აპრილში ასევე დგება დრო ყინვაგამძლე კულტურების: სტაფილო, ხახვი, ოხრახუში — მათ აღმოცენება მხოლოდ 3–5°C-ზე შეუძლიათ. თესვამდე ზოგიერთი თესლი, როგორიცაა ისპანახი, უმჯობესია წინასწარ წყალში დაალბოთ.
🥬 აპრილის ბოლოს, თუ კომბოსტოს ნერგს უკვე 5–6 ფოთოლი აქვს, შეგიძლიათ ღია გრუნტშიც დარგოთ. ასევე ამ თვეში პირდაპირ მიწაში ირგვება დეკორატიული ყვავილები და ბალახებიც: კალენდულა, ყაყაჩო, ფაცელია, ლუპინი და სხვა.
🌞 მაისში უკვე დგება სითბოს მოყვარული კულტურების დრო – კიტრი, ლობიო, ყაბაყი, სიმინდი, საზამთრო, გოგრა. მათი დათესვა მაშინ იწყება, როცა მიწა 11–13°C-მდე გათბება.
მაისის დასაწყისში შეგიძლიათ დარგოთ: ადრე კომბოსტო, ჭარხალი, სტაფილო, ხახვი, ნიორი, ლობიო, ბარდა.
რომელი ბოსტნეული უნდა დავთესოთ ერთად და რომელი - არა