ეს პროდუქტი კალციუმის შემცველობით ჩემპიონია: 4-ჯერ მეტი, ვიდრე რძეში!
რომელი პროდუქტი შეიცავს ყველაზე მეტ კალციუმს?
ქუნჯუთის მარცვლები დიეტოლოგიის სამყაროში განსაკუთრებულ მნიშვნელობას იძენს, რადგან ისინი ძალიან მდიდარია კალციუმით. სპეციალისტების თქმით, ეს პროდუქტი მნიშვნელოვანი მოკავშირეა მათთვის, ვისაც სურს ჯანმრთელობის გაუმჯობესება და ძვლების გაძლიერება.
კალციუმის მაღალი შემცველობა და სასარგებლო ნივთიერებები
ქუნჯუთის მარცვლები ერთ-ერთი ყველაზე მდიდარი მცენარეული წყაროა კალციუმისთვის და ბევრ რძის პროდუქტსაც კი აჭარბებს.
✔ ქუნჯუთში კალციუმის მაღალი შემცველობა ეხმარება:
ძვლებისა და კბილების სიმტკიცეს
კუნთებისა და ნერვული სისტემის ფუნქციონირებას
კალციუმის უკეთ ათვისებას, რადგან ის ასევე შეიცავს მაგნიუმსა და ფოსფორს
გარდა ამისა, ქუნჯუთი მდიდარია ანტიოქსიდანტებით (სეზამინი, სეზამოლინი), რომლებიც ებრძვიან ჟანგვით სტრესს. ის ასევე შეიცავს უჯერი ცხიმოვან მჟავებს, რომლებიც სასარგებლოა გულ-სისხლძარღვთა ჯანმრთელობისთვის.
ქუნჯუთის მარცვლების ყოველდღიურ რაციონში დამატება ძალიან მარტივია – შეგიძლიათ მოაყაროთ სალათებს, ჩაამატოთ სმუზებში ან გამოიყენოთ ტაჰინის სახით.
საზრდო პროდუქტებში კალციუმის შედარება (100 გრამზე):
🥛 რძე – 125 მგ
🌿 ქუნჯუთი – 975 მგ
🧀 ხაჭო (რძემჟავა) – 100 მგ
ქუნჯუთი კალციუმის შემცველობით აშკარა ჩემპიონია! ამიტომ, თუ გსურთ ძვლების გაძლიერება და ორგანიზმის გაჯანსაღება, აუცილებლად დაამატეთ ის თქვენს კვების რაციონში