სწრაფი ნამცხვარი ცხობის გარეშე - rogor.ge

როგორ მოვამზადოთ გემრიელი შოკოლადის ნამცხვარი ცხობის გარეშე, მარტივად

20 სმ მრგვალ ან ოთხკუთხა ფორმაში ჩააფინეთ საცხობი ქაღალდი, რომ შემდეგ ადვილად ამოიღოთ ნამცხვარი.

ორცხობილები დატეხეთ პატარა ნაჭრებად. სურვილის შემთხვევაში, დაამატეთ კაკალი, გამხმარი ხილი ან ზეფირები.

შოკოლადის მასის მომზადება: საშუალო ზომის ქვაბში დაბალ ცეცხლზე გაადნეთ შავი შოკოლადი, რძიანი შოკოლადი, კარაქი, შაქარი და კაკაოს ფხვნილი. განუწყვეტლივ ურიეთ, სანამ მასა ერთგვაროვანი და პრიალა გახდება. შემდეგ დაამატეთ ცხიმიანი ნაღები და ვანილის ექსტრაქტი, ნაზად აურიეთ და გადმოდგით ცეცხლიდან.

შოკოლადის მასა მოასხით დაქუცმაცებულ ბისკვიტებს და ფრთხილად გადაურიეთ, რომ ყველა ნაჭერი დაიფაროს შოკოლადით.

მომზადებული ნარევი ჩაასხით ფორმაში და საჭიროებისამებრ, კოვზით ან სპატულით გაასწორეთ ზედაპირი.

მოათავსეთ მაცივარში მინიმუმ 4 საათის განმავლობაში, რათა კარგად გამაგრდეს (საუკეთესო შედეგისთვის, დატოვეთ მთელი ღამით).

სურვილისამებრ: განაშის ტოპინგი

პატარა ქვაბში გაათბეთ ნაღები (არ აადუღოთ). დაასხით დაჭრილ შოკოლადს და დატოვეთ 2 წუთით. შემდეგ ნაზად აურიეთ, სანამ ერთგვაროვანი და პრიალა მასა მიიღება. მზა განაში მოასხით უკვე გაცივებულ ტორტს და გააჩერეთ კიდევ 30 წუთი მაცივარში, რათა ზედაპირი გამაგრდეს.

ნამცხვარი ფორმიდან ამოიღეთ ქაღალდის დახმარებით, დაჭერით კვადრატებად ან სამკუთხედებად და ჩაიტკბარუნეთ პირი!

2-1737442115.jpg

ნამცხვარი ცხობის გარეშე 10 წუთში! შეინახე რეცეპტი