როგორ მოვამზადოთ "მედოკი" ტაფაზე: რეცეპტი მათთვის, ვისაც ღუმელი არ აქვს
ნაზავის მომზადება: პატარა ქვაბში ჩადეთ კარაქი და თაფლი, გააცხელეთ დაბალ ცეცხლზე და დაუმატეთ სოდა. ნაზავი გადმოიღეთ ცეცხლიდან.
კვერცხები შაქართან ერთად ათქვიფეთ ბლენდერით, დაამატეთ ფქვილი და თაფლიანი მასა. მოზილეთ ერთგვაროვანი ცომი, გაყავით ექვს ნაწილად და თითოეული გადაახვიეთ საკვებ პარკში. ცომის ბურთულები მოათავსეთ მაცივარში 30 წუთით.
ფენების მომზადება: სამუშაო ზედაპირზე გაშალეთ პერგამენტის ქაღალდი. თითო ბურთულა გააბრტყელეთ წვრილ ფენად. გაცხელებულ ტაფას წაუსვით მცენარეული ზეთი და თითო ფენა გამოაცხვეთ ორივე მხრიდან, სანამ ოქროსფერს არ მიიღებს. მზა ფენები მოათავსეთ ხის დაფაზე, დაადეთ მრგვალი ფორმა და ამოჭერით მრგვლად, დარჩენილი ნაჭრები კი შეინახეთ და შემდეგ აქციეთ ნაფხვენებად.
კრემის მომზადება: ნაღებს დაუმატეთ შესქელებული რძე და ათქვიფეთ მიქსერით.
ტორტის აწყობა: თითოეულ ფენას წაუსვით ნაღების კრემი, ფენები და ნამცხვრის გვერდები კრემით დაფარეთ. ზემოდან და გვერდებზე მოაყარეთ წინასწარ მომზადებული ნაფხვენი.
ნამცხვარი მაცივარში შედგით ორი საათით, რათა კარგად გაჟღინთოს და იდეალური გემო მიიღოს.
ტოპ 3 საუკეთესო კრემი "მედოკისთვის": მოხარშული, არაჟნის და შესქელებული რძით - როგორ მოამზადოთ სწორად