ჟულიენი ტარტალეტებში: იდეალური რეცეპტი სადღესასწაულო სუფრისთვის - rogor.ge

როგორ მოვამზადოთ ჟულიენი ტარტალეტებში: იდეალური რეცეპტი სადღესასწაულო სუფრისთვის

სოკოსა და ხახვის მომზადება

სოკო და ხახვი კარგად გარეცხეთ და წვრილად დაჭერით. გაახურეთ ტაფა და საშუალო ცეცხლზე მოშუშეთ სოკო და ხახვი, სანამ ოქროსფერს არ მიიღებენ. შემდეგ გადმოიტანეთ ნარევი თეფშზე და გააცივეთ.

ქათმის ფილეს მომზადება

ქათმის ფილე მოხარშეთ მარილიან წყალში, სანამ მზად არ იქნება. გააცივეთ და დაჭერით პატარა კუბიკებად. დაამატეთ ის სოკოსა და ხახვის ნარევს.

ნარევის შერევა

ხორცისა და სოკოს ნარევს დაუმატეთ წვრილად გახეხილი ყველი (ცოტა დაიტოვეთ ზედა ფენისათვის), არაჟანი და სანელებლები: მარილი, პილპილი და ხმელი-სუნელი. კარგად აურიეთ, სანამ ერთგვაროვან მასას არ მიიღებთ.

ტარტალეტების შევსება

ტარტალეტები დაალაგეთ საცხობ ფურცელზე, რომელიც წინასწარ დაფარულია პერგამენტის ქაღალდით. თითოეულ ტარტალეტში ჩააწყვეთ მომზადებული შიგთავსი. ზედა ნაწილს მოაყარეთ დარჩენილი ყველი, რაც კერძს ოქროსფერ ქერქს მისცემს.

ცხობა

გაახურეთ ღუმელი 180°C-მდე. ტარტალეტები აცხვეთ 10–12 წუთის განმავლობაში, სანამ ყველი მთლიანად არ დადნება და ოქროსფერი არ გახდება.

როგორ მოვამზადოთ ნამდვილი საშობაო ტრადიციული ინგლისური კექსი ჩირით და თხილეულით