როგორ მოვამზადოთ ნამდვილი საშობაო ტრადიციული ინგლისური კექსი ჩირით და თხილეულით - rogor.ge

როგორ მოვამზადოთ ნამდვილი საშობაო ტრადიციული ინგლისური კექსი ჩირით და თხილეულით

ჩირს გადაუწურეთ შეუწოველი რომი და დაჭერით მომცრო ნაჭრებად (ძალიან არ დაკეპოთ). თხილსაც უფრო დიდად ჭრით. დარბილებული კარაქი ათქვიფეთ შაქართან ერთად. დაუმატეთ თაფლი, კვერცხები სათითაოდ, ყოველ ჯერზე ურიეთ. გაცერით ფქვილი, დაამატეთ სანელებლები, გამაფხვიერებელი. ცომს დაუმატეთ ჩირი, ფორთოხლის ცედრა, თხილი. ყველაფერს კარგად ურევთ. საცხობ ფორმას წაუსვით ზეთი და შეავსეთ ცომით.

შედგით 140°-მდე გახურებულ ღუმელში 2 საათის განმავლობაში. შემდეგ შეამცირეთ ტემპერატურა 130 °-მდე და გამოაცხვეთ კიდევ ერთი საათის განმავლობაში. ზემოდან, გამოცხობის მეორე ნახევარში გადააფარეთ ფოლგა. გამოცხობის შემდეგ ნამცხვარი მთლიანად უნდა გაცივდეს და მხოლოდ ამის შემდეგ ამოიღეთ ფორმიდან. კექსი შეფუთეთ ალკოჰოლში დასველებულ მარილში, შემდეგ პერგამენტში და ფოლგაში.

კექსი შეინახეთ ბნელ ადგილას! თუ მარლა გაშრება, დაატენიანეთ ალკოჰოლით და კვლავ შეინახეთ. დაყოვნების დროს მთელი ალკოჰოლი აორთქლდება და დატოვებს მხოლოდ სასიამოვნო არომატულ ნოტს. ამ კექსის გემო და არომატი უბრალოდ ღვთაებრივია! დღესასწაულამდე ერთი დღით ადრე გააფორმეთ.

rogor-1672820469.jpg

rogor-1672820483.png