როგორ შევადგინოთ იდეალური საახალწლო მენიუ: კულინარების და დიასახლისების რჩევები
აირჩიეთ თემატიკა
საახალწლო საღამოს სტილის განსაზღვრა დაგეხმარებათ მენიუს ისე შედგენაში, რომ სუფრა ჰარმონიულად გამოიყურებოდეს. მაგალითად, შეგიძლიათ აირჩიოთ ქართული ან სხვა ქვეყნის ტრადიციების მიმართულება და მენიუში შეიტანოთ ორიგინალური კერძები, როგორიცაა ინდაურის საცივი, ან შიგთავსით გამოტენილი გამომცხვარი იხვი.
თუ მსუბუქი მენიუ გირჩევნიათ, ხმელთაშუა ზღვის თემატიკა კარგი არჩევანი იქნება, ზღვის პროდუქტების, ზეთისხილისა და ბოსტნეულის სალათებით. მცენარეული საკვების მოყვარულებისთვის შეგიძლიათ შექმნათ ვეგეტარიანული მენიუ სოკოს ღვეზელებით და სალათებით, რომლებიც მაიონეზს არ შეიცავს.
რჩევები:გამოიყენეთ ფერადი ბოსტნეული და ხილი კერძების გასაფორმებლად.
მიართვით კერძები უჩვეულო ჭურჭელში ან დაამშვენეთ ისინი ახალი მწვანილით.
არ დაივიწყოთ ტრადიციული საახალწლო კერძები, რომლებიც დღესასწაულის სიმბოლოა.
შეადგინეთ დაბალანსებული მენიუ
საახალწლო სუფრაზე აუცილებლად უნდა იყოს:
წასახემსებლები (კანაპეები, ყველის ასორტი ან მსუბუქი სალათები),
მთავარი კერძები (გამომცხვარი ხორცი, თევზი ან ვეგეტარიანული ალტერნატივა),
გარნირები (გამომცხვარი ბოსტნეული, პიურე ან მარცვლეულის კერძები),
სასმელები (კოქტეილები ან ღვინო, რომელიც კერძებთან ჰარმონიაში იქნება),
დესერტები (მსუბუქი ტორტები, ხილის სალათები ან ნაყინი).
რჩევები: აირჩიეთ ერთი ან ორი მთავარი კერძი, რომლებიც სუფრის მთავარი მორთულობა იქნება.
კლასიკური სალათები შეგიძლიათ ახალი ვერსიით მოამზადოთ ან ორიგინალური ინგრედიენტები დაუმატოთ.
გაითვალისწინეთ მომზადების დრო
ზოგიერთი კერძი, მაგალითად ხორცი ან ღვეზელები, შეგიძლიათ წინასწარ მოამზადოთ, რაც გაამარტივებს დღესასწაულის დღეს. თუმცა, წასახემსებლები და სალათები უმჯობესია უშუალოდ მირთმევამდე მოამზადოთ.
დაამატეთ მოულოდნელი აქცენტები
შეეცადეთ სტუმრებს რაიმე განსაკუთრებული მიართვათ, მაგალითად, მინი კექსები, კარამელის პუდინგი ან შოკოლადის ფონდანტი. მსგავსი კერძები სუფრას განსაკუთრებულობას შესძენს და საღამოს "გასაღები" გახდება. არ დაგავიწყდეთ, რომ ლამაზი სერვირება წარმატების ნახევარია. გამოიყენეთ ფერადი თეფშები, სანთლები ან თემატური დეკორაცია ატმოსფეროს შესაქმნელად.
დაგეგმეთ წინასწარ
განსაზღვრეთ, რამდენ ადამიანს მოიწვევთ. გაარკვიეთ სტუმრების საკვების შეზღუდვები და მათი საყვარელი კერძები. ასევე, განსაზღვრეთ ბიუჯეტი, რომლის დახარჯვაც პროდუქტის შეძენაზე შეგიძლიათ.
არ გადაატვირთოთ სუფრა
არ მოამზადოთ ძალიან ბევრი კერძი, რათა სტუმრებს ყველაფრის გასინჯვა შეძლონ. უმჯობესია, პატარა ულუფები მოამზადოთ, რათა მეტი მრავალფეროვანი კერძი შესთავაზოთ.
კიდევ რამდენიმე რჩევა გამოცდილი კულინარებისგან:
- შეარჩიეთ ტკბილ-მჟავე და მლაშე კერძები, რათა გემოს მრავალფეროვნება შექმნათ.
- დაუმატეთ კერძებს ციტრუსის ან კენკრის მსუბუქი სიმჟავე.
- წინასწარ გაყინეთ კენკრა, ხილი და მწვანილი.
- ხორცი და ფრინველი წინასწარ დაამარინადეთ.
- კერძები ადრე მოამზადეთ, რომ საჭირო კორექტივები შეიტანოთ.
და რაც მთავარია, მიიღეთ სიამოვნება სამზარეულოში ყოფნისგან!