ორაგულის მომზადება - გემრიელი რეცეპტი - rogor.ge

როგორ მოვამზადოთ ორაგული ნივრიან ნაღების სოუსში

ორაგულის მომზადება: გარეცხეთ და გააშრეთ ორაგულის ფილეები. მოაყარეთ იტალიური სანელებლები და მარილი. ტაფაზე საშუალო ცეცხლზე გააცხელეთ ზეითუნის ზეთი.

შემწვარ ორაგულს ორივე მხრიდან 3-4 წუთი დაუთმეთ, სანამ ოქროსფერი ფერი მიეცემა. გადაიტანეთ თეფშზე და გადადეთ.

სოუსის მომზადება: იმავე ტაფაში მოათავსეთ დაჭყლეტილი ნიორი და მოშუშეთ 1 წუთი.

დაამატეთ გამომშრალი პომიდორი და ზეთისხილი, ურიეთ 2 წუთი.

დაამატეთ ისპანახი და მოხარშეთ, სანამ დარბილდება. ჩაასხით ბულიონი და კარგად აურიეთ. დაამატეთ ნაღები და კვლავ აურიეთ, სანამ სოუსი არ გახდება ერთგვაროვანი.

ორაგულის დამატება: ფრთხილად დააბრუნეთ ორაგულის ფილეები ტაფაში სოუსთან ერთად. მოამზადეთ 3-4 წუთი, სანამ თევზი არ გათბება. გემოვნებით დაამატეთ მარილი და პილპილი.

გადაანაწილეთ კერძი თეფშებზე, მორთეთ ახალი ბაზილიკით ან კამით. მიირთვით თბილი და, სურვილისამებრ, გარნირად დაუმატეთ კარტოფილის პიურე ან ხრაშუნა პური.

ორაგული

როგორ შეწვათ, მოხარშოთ, დაამარინადოთ თევზი სწორად