როგორ შეწვათ, მოხარშოთ, დაამარინადოთ თევზი სწორად
როგორ გავაკეთოთ თევზის მარინადი სახლის პირობებში, რომ მაღაზიაში აღარ ვიყიდოთ
დამარინადებული თევზის მომზადება სახლის პირობებშიც შესაძლებელია. უმჯობესია გამოიყენოთ 460 მლ მოცულობის ქილები, ანუ ნახევარ ლიტრიანი.
ინგრედიენტები:
2 ცალი ქაშაყი;1 ლიტრი წყალი;2 სუფრის კოვზი მარილი;1 სუფრის კოვზი შაქარი;3-4 დაფნის ფოთოლი;1 თავი თეთრი ხახვი;შავი პილპილის მარცვლები 16 ცალი;მწვანილი გემოვნებით.
როგორ მოამზადოთ გამჭვირვალე და გემრიელი თევზის წვნიანი - რჩევები შეფ-მზარეულისგან
რა ნაჭრები და რომელი სახეობის თევზი უშვებს გემრიელ ბულიონს? გიზიარებთ რეკომენდაციებს შეფ-მზარეულისგან.
როგორც წესი, თევზის ბულიონი მზადდება თევზის თავისგან, ხერხემლისა და კუდისგან. ასევე უნდა გვახსოვდეს, რომ აუცილებელია ნაღველის ამოღება: მას შეუძლიათ ბულიონს სიმწარე დაუმატოს და ბულიონის კონსისტენციასა და გამჭვირვალობაზე იმოქმედოს.
ასე რომ, თითო კილოგრამ ნარჩენებზე დაგჭირდებათ 1,5-3 ლიტრი წყალი. თუ წყალი არ არის საკმარისი, ბულიონი უფრო კონცენტრირებული იქნება, მაგრამ ამავე დროს უფრო დაბურული ფერის.
და პირველი საიდუმლო: იმისათვის, რომ ბულიონი უფრო ცხიმიანი და მდიდარი გემოსი იყოს, დაუმატეთ მას ერთი ნაჭერი კარაქი. რა თქმა უნდა, ჩვენ არ ვსაუბრობთ ცხიმოვანი თევზისგან დამზადებულ ბულიონებზე, როგორიცაა ორაგული.
როგორ მოვამზადოთ პანგასიუსი
პანგასიუსი არის ბიუჯეტური თევზი, რომლის შეძენაც წლის თითქმის ნებისმიერ დროს შეიძლება. მისი ხორცი, გემოთი ნეიტრალურია, თევზის დამახასიათებელი სუნის გარეშე, კარგად უხდება ნებისმიერ სანელებელს და გვერდით კერძებს.
შემადგენლობა:
700 გ პანგასიუსის ფილე;400 გ კარტოფილი;1 ხახვი;50 გ მაიონეზი;მარილი, პილპილი გემოვნებით.
როგორ მოამზადოთ გემრიელი კერძი დაკონსერვებული თინუსისგან
თინუსის რომელ კერძებს იცნობთ? მსუბუქი სალათები ამ ჯანსაღი თევზით? გამომცხვარი თინუსი ბოსტნეულით? თინუსის და ყველის ღვეზელი? ასეთი ზღვის პროდუქტების მომზადების უამრავი გზა მართლაც არსებობს, მაგრამ ჩვენ გთავაზობთ სრულიად ახალ და უაღრესად საინტერესო ვარიანტს. ამ გზით თქვენ აუცილებლად გააოცებთ თქვენს სტუმრებს.
შემადგენლობა
2 ქილა თინუსი1 დიდი ხახვი200 გ. არაჟანი18 გ. ჟელატინი50 მლ წყალი4 ს.კ. მაიონეზი; ლიმონი; საყვარელი სანელებლები.
ტაფაში შემწვარი თევზის 3 საიდუმლო თხელი ხრაშუნა კანით
იმისათვის, რომ შემწვარმა თევზმა სუფრაზე მყოფთა შთაბეჭდილება მოახდინოს, მას უნდა ჰქონდეს მადისაღმძვრელი ოქროს კანი.
როგორი თევზი შევწვათ
რა თქმა უნდა, უმჯობესია შეწვათ ახალი თევზი, გარეცხეთ, გააშრეთ ქაღალდის ხელსახოცებით. იმ შემთხვევაში, თუ თქვენ აპირებთ გაყინული თევზის მომზადებას, მიეცით საშუალება გალღვეს თავისით, მიკროტალღური ღუმელის ან ცხელი წყლის გამოყენების გარეშე.როდის დაუმატოთ მარილი
მარილის საჭირო დროს დამატება ასევე ძალიან მნიშვნელოვანია. თევზს შეწვამდე 10 წუთით ადრე ამარილებენ, ან ფქვილს მარილს ურევენ შესაწვავად.სწორი ამოსავლების მომზადება და სხვა საიდუმლოებები
თევზის გაშრობის შემდეგ, როგორც შეფ-მზარეულები ამბობენ, ვაცმევთ ფქვილის მუნდირს. ფქვილს შეგიძლიათ დაუმატოთ სანელებლები და ჩაყაროთ დიდ პარკში. მოათავსეთ თევზი იქ და შეანჯღრიეთ. ამოიღეთ: სრულყოფილი მუნდირი: თხელი, ერთგვაროვანი.
საფანელი/ფქვილი - ორივე ინგრედიენტი საჭიროა თევზის ზედაპირის გასაშრობად შეწვამდე. სველ კანს ლამაზად შეწვის შანსი პრაქტიკულად არ აქვს. მშრალი კი ტაფაზე არ მიეკრობა. შეწვით მხოლოდ ცხელ ტაფაზე, წინასწარ გახურებულ მაქსიმუმზე და გამოიყენეთ მხოლოდ არაწებოვანი ტაფა.
დაასხით ზეთი მხოლოდ ცხელ ტაფაზე ისე, რომ მთელ ზედაპირზე დაიფაროს 5-7
პოლონელი შეფ-მზარეული გვასწავლის, თუ როგორ შევწვათ თევზი, რომ ფხების გარეშე მივირთვათ
უგემრიელესი თევზი პოლონურად კარგი დამატება იქნება რეგულარული ვახშმისა და სადღესასწაულო სუფრისთვის. საკმაოდ უჩვეულო რეცეპტი თავისი სიმარტივით და ხელმისაწვდომობით აუცილებლად მოგეწონებათ.
თევზის ამ რეცეპტის საიდუმლო ის არის, რომ ის აუცილებლად უნდა იყოს მოხარშული. დარჩენილი ბულიონიდან გააკეთეთ სოუსი. გარდა ამისა, საბოლოო აკორდისთვის დაგჭირდებათ ახალი მწვანილი და მოხარშული კვერცხი. ამ რეცეპტში მათ გარეშე ვერ გამოხვალთ, რადგან სწორედ ეს მეთოდი აქცევს კერძს პოლონურად.
მიხარია, რომ ასეთი თევზისთვის ყველაზე ხელმისაწვდომი ჯიშებიც კი გამოდგება. მაგალითად, ხეკი ან მინტაი. მარტივად რომ ვთქვათ, აირჩიეთ თეთრი ხორცი. ასევე შესაფერისია ლოქო, ვირთევზა ან უფრო მარტივი მდინარის თევზი. უბრალოდ გაითვალისწინეთ, რომ მომზადების დაწყებამდე ფრთხილად უნდა გაარჩიოთ ძვლები. მდინარის თევზებს შეიძლება ჰქონდეთ ბევრად მეტი.
ინგრედიენტები: 400 თევზის ფილე2 კვერცხი50 გ. მწვანილი50 გ. ნაღების კარაქი1 ჩ/კ. ფქვილი10 მლ. ლიმონის წვენი; მარილი გემოვნებით; დაფნის ფოთოლი; პილპილის მარცვლები.