როგორ მოვამზადოთ კიტრის ჯემი: ორიგინალური და გემრიელი დელიკატესის რეცეპტი
გაფცქვენით კიტრი. ამოიღეთ თესლი და დაჭერით კუბიკებად. კიტრი ქვაბში გადაიტანეთ. დაუმატეთ შაქარი და ლიმონის წვენი, დააფარეთ თავსახური და გააჩერეთ 3 საათი.
ამ ეტაპზე ქვაბი დადგით ცეცხლზე, დაუმატეთ ვანილი და მოხარშეთ სითხის აორთქლებამდე. ნარევი დააბლენდერეთ. მიღებული მასა ჩაასხით ქვაბში და მოხარშეთ რამდენიმე წუთის განმავლობაში.
აიღეთ ერთი ჩაის კოვზი ჯემი და დაასხით თეფშზე: თუ არ ჩამოიწუწა, ჯემი მზად არის.
ჩაასხით ჯემი სტერილიზებულ ქილებში. ქილებს დააფარეთ თავსახურები, გადააბრუნეთ და დაელოდეთ სანამ მთლიანად გაცივდება, სანამ საკუჭნაოში შეინახავთ.
როგორ მოვამზადოთ წითელი მოცხარის ჯემი ზამთრისთვის ხარშვის გარეშე