როგორ მოვამზადოთ ყაბაყის შნიცელი
ყაბაყი გაჭერით შუაზე, ბოლოები მოაჭერით და სიგრძეზე გაჭერით არაუმეტეს 1 სმ სისქის ნაჭრებად. კვერცხები თასში ათქვიფეთ ცოტა მარილით და პილპილით.
ყაბაყის ნაჭრები მსუბუქად ამოავლეთ ფქვილში, ჩააწეთ კვერცხში, ცოტა დაფერთხეთ, შემდეგ ამოავლეთ საფანელში და მსუბუქად გაწურეთ. მოათავსეთ თეფშზე.
ქვაბში გააცხელეთ ზეთით, ჩაყარეთ ყაბაყის ნაჭრები და შევწვით საშუალო ცეცხლზე 2-3 წუთის განმავლობაში ორივე მხრიდან, სანამ ოქროსფერი არ გახდება.
ამოიღეთ და დადეთ ქაღალდის პირსახოცზე, რომ ზედმეტი ზეთი შეიწოვოს.
იოგურტის სოუსისთვის, აურიეთ იოგურტი, მაიონეზი და ლიმონის წვენი თასში, სანამ ერთგვაროვანი არ გახდება და მოაყარეთ მარილი და პილპილი. მწვანილი გარეცხეთ, მოაჭერით სქელი ღეროები, წვრილად დაჭერით და აურიეთ. მიირთვით ყაბაყის შნიცელი სოუსით.