როგორ გამოიყენოთ 5 სახის სამზარეულოს ღრუბელი სწორად
პარალონის ღრუბელი
ბიუჯეტური და ყველაზე პოპულარული ვარიანტი. ნებისმიერ სუპერმარკეტში შეგიძლიათ აირჩიოთ შესაფერისი ვარიანტი - ფერის, ფორმისა და ზომის მიხედვით. პარალონის ღრუბელი უნივერსალურია და უმკლავდება თავის დანიშნულებას სამზარეულოში. რბილი მასალა აადვილებს ნადების წაშლას ძნელად მისადგომ ადგილებში, მაგალითად, ჭიქის ძირიდან ან საცხობი ჭურჭლის ფორმის გვერდებიდან.
პარალონის ღრუბელი დამზადებულია მთლიანად ქაფიანი რეზინისგან და აქვს აბრაზიული ფენა. მისი გამოყენება შესაძლებელია საცხობი ღუმლის, გაზქურის ზედაპირის, მიკროტალღური ღუმელის, ნიჟარისა და სამზარეულოს გამწოვის გასაწმენდად.
რჩევა: გქონდეთ ცალკე ღრუბელი უმ ხორცთან შეხებაში მოხვედრილი ჭურჭლის გასარეცხად.
ფოლადის ღრუბელი
რბილი პარალონის ღრუბელი ვერ უმკლავდება ყველა დამაბინძურებელს. გაჟღენთილი ცხიმი, ჭვარტლი ტაფაში და დარჩენილი საკვები, რომელიც დროულად არ იქნა გარეცხილი, მოითხოვს უფრო მკაცრ ზომებს. ლითონის ღრუბლები მოდიან სამაშველოში - როგორც წესი, ისინი მრგვალია და კომფორტულად ჯდება ხელისგულში.
ისინი მზადდება გალვანზირებული უჟანგავი ფოლადის თხელი გრეხილი ძაფებისგან. ღრუბლები რბილია, მაგრამ საკმარისად ძლიერი, რომ გაუმკლავდეს მიმწვარ წიწიბურას ან მაკარონს, რომელიც ზედაპირზე შემხმარია. ლითონის პროდუქტების გამოყენება შესაძლებელია გამძლე ჭურჭლის გასარეცხად, რომლებიც არ არის მგრძნობიარე მექანიკური დაზიანების მიმართ: თუჯის ტაფები, საცხობი ფურცლები, იხვის ქოთნები და სახლის გრილები. ასეთი ღრუბელი გააფუჭებს არაწებოვან და ტეფლონის საფარებს, კერამიკასა და მინანქრის ზედაპირებს.
რჩევა: წყალთან ხშირი კონტაქტის შემთხვევაში, ლითონი შეიძლება გაშავდეს. დაუყოვნებლივ შეცვალეთ დაჟანგებული ღრუბელი ახლით.
ჯაგრისები
ჭურჭლის გასარეცხად შეგიძლიათ გამოიყენოთ სპეციალური სამზარეულოს ჯაგრისები. ისინი იყიდება რეზინის ან სილიკონის სახით, სახელურის ან მის გარეშე. პოპულარულია სახელურით (ხის ან პლასტმასის) . ჯაგრისები კარგ საქმეს აკეთებენ მიმწვარი ნახშირის და ძველი ნადების მოსაშორებლად. გარდა ამისა, ის საკმაოდ ეკოლოგიურად სუფთა მასალაა – უძლებს რამდენიმე თვიან გამოყენებას, არ შთანთქავს სუნს და ცხიმს და არ აგროვებს მავნე ბაქტერიებს. ჯაგრისი თავისთავად ადვილად იწმინდება და სწრაფად შრება. მოწყობილობის მინუსი არის ჭურჭლის ჟელეს მაღალი მოხმარება, რადგან ფუნჯი არ წარმოქმნის ისეთ უხვად ქაფს, როგორიც არის ქაფიანი რეზინი.
სამზარეულოს ხელსახოცები
ყველა სამზარეულოში შეგიძლიათ იპოვოთ ზედაპირები, რომლებიც საჭიროებენ დელიკატურ გაწმენდას. ამიტომ, ფრთხილად უნდა იყოთ მინის, კერამიკისა და არაწებოვანი ტაფების გაწმენდისას. ისინი ადვილად შეიძლება დაიკაწრონ ქაფის ღრუბლის მყარი კიდით და აუცილებლად არ უნდა ჩაატაროთ ექსპერიმენტი მეტალზე. ასეთი ზედაპირებისთვის უმჯობესია გამოიყენოთ სამზარეულოს ტილოები. მათი მკვრივი სტრუქტურა საშუალებას გაძლევთ მოიშოროთ გამხმარი ცხიმიც კი. თქვენ შეგიძლიათ გააშროთ ახლად გარეცხილი ჭურჭელი და გააპრიალოთ მინის ჭიქები თხელი მიკროფიბერის ხელსახოცებით. ისინი შესანიშნავად შთანთქავენ ტენიანობას, არ კაწრავენ და არ ტოვებენ ლაქებს ან ზოლებს.
მელამინის
ეს ღრუბლები არ არის შესაფერისი ჭურჭლის რეცხვისა და სველი წმენდისთვის, მაგრამ ისინი დაგეხმარებათ არანაკლებ, ვიდრე ჩვეულებრივი პარალონის ღრუბელი. თავისი განსაკუთრებული თვისებების წყალობით, მელამინი ადვილად უმკლავდება ნიჟარებისა და ონკანების ჩამჯდარ კირის ნალექებს. შეგიძლიათ სწრაფად გაასუფთავოთ ფანჯრის რაფა და ონკანები. მელამინი სრულიად სინთეზური ნივთიერებაა, ამიტომ ამ მისი გამოყენება არ შეიძლება ზედაპირების გასაწმენდად, რომლებიც კონტაქტშია მზა საკვებთან და საკვებ პროდუქტებთან.