უფრო ახალგაზრდულად გამოიყურებით და უკეთ დაიძინებთ: როგორ მოქმედებს ორგანიზმზე რძის პროდუქტების მიტოვება
როდესაც ადამიანი ამცირებს რძის პროდუქტების რაოდენობას, არის სარგებელი, რადგან ჭარბი ცხიმი, შაქარი და მარილი ამოღებულია რაციონიდან. გულის დაავადება, დიაბეტი, ალცჰეიმერის დაავადება შეიძლება გაუარესდეს რძის პროდუქტების ყოველდღიური მოხმარებით.
რძის პროდუქტებზე უარის თქმა ასევე ხელს უწყობს მჟავა-ტუტოვანი ბალანსის აღდგენას, რაც განსაკუთრებით მნიშვნელოვანია იმ ადამიანებისთვის, რომელთაც აწუხებთ კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის დაავადებები.
კანის ჯანმრთელობისა და დაბერების საწინააღმდეგო სარგებელი გამოჩნდება რძის მოხმარების შეწყვეტიდან ოთხი კვირის განმავლობაში. მნიშვნელოვანია ისიც, რომ ზოგიერთმა კვლევამ აჩვენა კავშირი რძის პროდუქტებსა და აკნეს შორის: „კანის გაუმჯობესება შეიძლება გამოწვეული იყოს ისეთი ფაქტორებით, როგორიცაა ანთების დაქვეითება ან ჰორმონალური "რყევები", რომლებიც დაკავშირებულია რძის პროდუქტების მოხმარებასთან“, - განმარტავს ექიმი.
იმისათვის, რომ რძის პროდუქტებზე უარის თქმის გამო არ გაგიჩნდეთ კალციუმის, ცილისა და ვიტამინის დეფიციტი, ექიმები გირჩევენ მათ შევსებას დანამატებით ან ალტერნატიული პროდუქტებით, როგორიცაა სოიო, ნუში, ტოფუ, ბროკოლი, ლეღვი, მზესუმზირის თესლი და სხვა.
როგორი საკვები პროდუქტები იწვევს სრულფასოვანი ძილის დარღვევას