როგორ მოამზადოთ ლიმონის ტარტი ბეზეთი - გემო, რომლის დავიწყება ძნელია
ცომის მომზადება: შეურიეთ ფქვილი, ნუშის ფქვილი, შაქრის პუდრა და მარილი. დაამატეთ ცივი კარაქი და აურიეთ სანამ არ გახდება ქრემბლივით მასა. დაუმატეთ კვერცხი და მოზილეთ ცომი. ცომი გადააკეთეთ ბურთის ფორმად, გადაახვიეთ საკვებ პარკში და შედგით მაცივარში 30 წუთის განმავლობაში.
ტარტის ძირის ჩამოყალიბება: ცომი გააბრტყელეთ და მოათავსეთ ტარტის ფორმაში, ჩამოაყალიბეთ კიდეები. ძირი ჩანგლით დახვრიტეთ. გამოაცხვეთ ბაზა ღუმელში 180 ° C ტემპერატურაზე 15 წუთის განმავლობაში.
ლიმონის შიგთავსის მომზადება: ქვაბში შეურიეთ ლიმონის წვენი, ცედრა, შაქარი და კვერცხი. გააცხელეთ დაბალ ცეცხლზე, მუდმივად ურიეთ, სანამ ნარევი შესქელდება. დაუმატეთ კარაქის ნაჭრები, ურიეთ სანამ გლუვი არ გახდება და გაცივდება.
ტარტის აწყობა: წინასწარ გამომცხვარ ცომს წაუსვით ლიმონის შიგთავსი.
მერინგის მომზადება: ცილა ავთქვიფოთ მარილით რბილ მწვერვალებამდე, თანდათან დავამატოთ შაქარი. ათქვიფეთ მანამ, სანამ ბეზე არ გახდება პრიალა და სქელი.
დასკვნითი ნაბიჯი: ტორტზე მოათავსოთ ბეზე, გამოაცხვეთ ტარტი ღუმელში 180°C-ზე 10-15 წუთის განმავლობაში ან სანამ არ გახდება ოქროსფერი.