როგორ მოამზადოთ საშობაო "მორი" თინუსით
გემრიელი საშობაო რულეტის მოსამზადებლად, თასში შეურიეთ კარგად გაწურული თინუსი, ზეთისხილი, კაპერსი, რობიოლა, ცოტა მარილი და პილპილი და 2 სუფრის კოვზი ზეთი. ათქვიფეთ რბილი, მაგრამ გლუვი კრემის მიღებამდე.
გვერდიგვერდ მოათავსეთ პურის სამი ნაჭერი გრძელი მხრიდან, და წაუსვით თინუსის კრემი მთელ ზედაპირზე. მეოთხე ნაჭერი გაჭერით ორ ნაწილად და ამ ნახევრებზეც წაუსვით თინუსის კრემი. დაახვიეთ სამი გრძელი ნაჭერი, რომ მიიღოთ გრძელი მორი და იგივე გააკეთეთ ორ ნაჭერზე, რომლებიც შეადგენენ მორის ტოტებს. საქმის გასაადვილებლად შეგიძლიათ გამოიყენოთ პერგამენტის ქაღალდი.
ცალკე თასში მოამზადეთ ტოპინგი, ათქვიფეთ კრემის ყველი ორეგანოთი, მარილით, პილპილით და დარჩენილი კარაქით. რულეტი და მისი ტოტები (დაჭრილი დიაგონალზე და მოთავსებული მორის გვერდით) მოვათავსოთ თეფშზე. მთელ მორს თანაბრად წაუსვით კრემყველი და კარგად გაასწორეთ.
გამოიყენეთ ჩანგალი ზედაპირის სიგრძეზე გახეხვისთვის, რათა შექმნათ ხის ქერქის ეფექტი. შედგით მაცივარში რამდენიმე საათით, სანამ ყველაფერი კარგად არ გამაგრდება. სუფრასთან მიტანის წინ გამოიღეთ მაცივრიდან მორი, ზედაპირს მოაყარეთ გახეხილი პეკორინო და მორთეთ ბროწეულის მარცვლებით და როზმარინით.
როგორ მოვამზადოთ ნამდვილი საშობაო ტრადიციული ინგლისური კექსი ჩირით და თხილეულით