როგორ მოამზადოთ აზიური ბრტყელი პური მწვანე ხახვით
დიდ თასში აურიეთ ფქვილი და მარილი, შუაში ღრმული გააკეთეთ და დაასხით ცხელი წყალი. მოურიეთ ხის კოვზით.
ცომი გადაიტანეთ მსუბუქად ფქვილმოყრილ სამუშაო ზედაპირზე. მოზილეთ სანამ ცომი არ გახდება გლუვი და ელასტიკური, მაგრამ ოდნავ წებოვანი. შეფუთეთ პარკში და გააჩერეთ ცომი დაახლოებით ორი საათის განმავლობაში.
შეურიეთ ფქვილი, მცენარეული ზეთი და სეზამის ზეთი ტაფაზე საშუალო ცეცხლზე, დაელოდეთ სანამ ნარევი ბუშტუკებს დაიწყებს (დაახლოებით 3 წუთი) და ერთი წუთის შემდეგ გადმოდგით ცეცხლიდან და გააციეთ.
ამოიღეთ ცომი და გაჭერით შუაზე (ან უფრო მეტ ნაჭრებად, თუ გსურთ პატარა კუბიკები). მიეცით ცომს მილის ფორმა, გააბრტყელეთ ოთხკუთხედად დაახლოებით 3 მმ სისქის. ცომის ზედაპირს წაუსვით კარაქის ნაზავი, კიდეებს 2 სმ სივრცე დაუტოვეთ. ზემოდან მოაყარეთ დაჭრილი მწვანე ხახვი. სურვილისამებრ დაამატეთ თქვენი საყვარელი სანელებლები.
ცომი მჭიდროდ დაახვიეთ მილის ფორმაზე, დაწყებული გრძელი მხრიდან. შემდეგ დაახვიეთ ცომი ლოკოკინის ნიჟარასავით, ზემოდან მოაყარეთ ფქვილი და გააბრტყელეთ ცომი 6 მმ სისქის ბლინივით.
გაიმეორეთ დარჩენილი ცომით იგივე, კარაქით და მწვანე ხახვით მეორე ლიპიოშკის" მისაღებად.
გააცხელეთ მცენარეული ზეთი თუჯის ტაფაში მაღალ ცეცხლზე. დადეთ ერთი "ლიპიოშკა" და აცხვეთ საშუალო ცეცხლზე, სანამ არ გახდება ხრაშუნა და ყავისფერი. ამას დაახლოებით 4 წუთი სჭირდება თითოეულ მხარეს. გაიმეორეთ მეორე ცომით იგივე, დაჭერით სამკუთხედებად და მიირთვით.
იმისათვის, რომ საფუარის ცომი ამოვიდეს: 4 ძირითადი პუნქტი
რატომ ფუვდება ბლინები და შემდეგ ეცემა: საიდუმლო ერთ მარტივ მოქმედებაშია