როგორ მოხარშოთ სწორად საქონლის ხორცი, რომ სასარგებლო და გემრიელი გამოვიდეს
მოხარშული საქონლის ხორცის მოსამზადებლად უმჯობესია აიღოთ რბილი ნაჭერი. საქონლის ხორცის ასაკს ადვილად განასხვავებთ ფერის მიხედვით: რაც უფრო ბებერია ცხოველი, მით უფრო მუქია მისი ხორცი.
ხორცის ნაჭერი გაასუფთავეტ ზედმეტი ნაწილებისგან.
აადუღეტ დიდი რაოდენობით წყალი და ჩაყარეთ ხორცი მდუღარე წყალში - ასე შეინარჩუნებს სასარგებლო ნივთიერებების მაქსიმუმს. კვლავ მიიყვანეთ ადუღებამდე და შეამცირეთ სითბო ისე, რომ ბულიონის ზედაპირი მშვიდი დარჩეს. ამოიღეთ ქაფი და მოხარშეთ მინიმუმ საათნახევარი.
მოხარშეთ დაფნის ფოთოლსა და პილპილის მარცვლებში. სურვილისამებრ, შეგიძლიათ დარჩენილი1 სთ-ით ადრე ჩაახარშოთ მთლიანი თავი გაფცქვნილი ხახვი.
ხორცი ბულიონშივე გააცივეთ და ნაჭრებად დაჭერით. ძალიან უხდება დაჭრილი ქინძი და ნიორი.
როგორ მოამზადოთ საქონლის ხორცი თურქული რეცეპტით, რომ რბილი და არომატული გამოვიდეს