როგორ მოხარშოთ სწორად საქონლის ხორცი, რომ სასარგებლო და გემრიელი გამოვიდეს - rogor.ge

როგორ მოხარშოთ სწორად საქონლის ხორცი, რომ სასარგებლო და გემრიელი გამოვიდეს

მოხარშული საქონლის ხორცის მოსამზადებლად უმჯობესია აიღოთ რბილი ნაჭერი. საქონლის ხორცის ასაკს ადვილად განასხვავებთ ფერის მიხედვით: რაც უფრო ბებერია ცხოველი, მით უფრო მუქია მისი ხორცი.

1-1691577060.jpg

ხორცის ნაჭერი გაასუფთავეტ ზედმეტი ნაწილებისგან.

2-1691577210.jpg

აადუღეტ დიდი რაოდენობით წყალი და ჩაყარეთ ხორცი მდუღარე წყალში - ასე შეინარჩუნებს სასარგებლო ნივთიერებების მაქსიმუმს. კვლავ მიიყვანეთ ადუღებამდე და შეამცირეთ სითბო ისე, რომ ბულიონის ზედაპირი მშვიდი დარჩეს. ამოიღეთ ქაფი და მოხარშეთ მინიმუმ საათნახევარი.

3-1691577257.jpg

მოხარშეთ დაფნის ფოთოლსა და პილპილის მარცვლებში. სურვილისამებრ, შეგიძლიათ დარჩენილი1 სთ-ით ადრე ჩაახარშოთ მთლიანი თავი გაფცქვნილი ხახვი.

ხორცი ბულიონშივე გააცივეთ და ნაჭრებად დაჭერით. ძალიან უხდება დაჭრილი ქინძი და ნიორი.

4-1691577352.jpg

როგორ მოამზადოთ საქონლის ხორცი თურქული რეცეპტით, რომ რბილი და არომატული გამოვიდეს