როგორ მოამზადოთ საქონლის ხორცი თურქული რეცეპტით, რომ რბილი და არომატული გამოვიდეს - rogor.ge

როგორ მოამზადოთ საქონლის ხორცი თურქული რეცეპტით, რომ რბილი და არომატული გამოვიდეს

არომატულად შემწვარი

მოამზადეთ ხორცის ნაჭერი შესაწვავად. ხორცი გააშრეთ ქაღალდის პირსახოცებით და დაჭერით ნაჭრებად. გაითვალისწინეთ, რომ ხორცი უნდა მოხარშოთ დიდ ტაფაში ან ქვაბში. თუ არ გაქვთ, მაშინ უმჯობესია ხორცი დაჭრათ პატარა ნაჭრებად. შეწვის გასაადვილებლად.

ტაფაზე გაადნეთ კარაქის ნაჭერი. სურვილისამებრ შეგიძლიათ დაამატოთ ნებისმიერი სხვა მცენარეული ზეთი. ხორცი ჩაყარეთ ტაფაში და შეწვით ოქროსფერამდე. სანამ ხორცი იწვება, ხახვი დაჭერით რგოლებად ან ნახევარ რგოლებად. დაამატეთ იგი ტაფაში.

rogor3-1669107134.jpg

ხორცს დააფარეთ თავსახური და მოთუშეთ დაბალ ცეცხლზე დაახლოებით 1 საათის განმავლობაში. თუ შეამჩნევთ, რომ მისი წვენი იწყებს აორთქლებას, დაამატეთ საკმაოდ ცოტა წყალი. შეწვის ბოლო ეტაპზე დაამატეთ სანელებლები.

rogor4-1669107312.jpg

მარილის, წიწაკისა და ბეგქონდარას გარდა, შეგიძლიათ დაამატოთ ნებისმიერი სხვა საყვარელი სანელებლები. ისინი იდეალური უნდა იყოს საქონლის ხორცისთვის. ამოარჩიეთ რამე ამ ნაკრებიდან: ორეგანო, რეჰანი, მშრალი კამა და ოხრახუში, სალბი, როზმარინი, ტარხუნა, ქონდარი, წითელი წიწაკა.

ხორცი თურქულად, სანელებლებით

rogor6-1669107458.jpg

ასეთი თურქული ხორცი უნდა აღმოჩნდეს რაც შეიძლება წვნიანი, ნაზი, რბილი და სურნელოვანი. პრინციპში, ეს შეიძლება გახდეს მენიუს მთავარი კერძი ნებისმიერ დღესასწაულზე. მაგრამ ზედმეტი არ იქნება ასეთი ხორცისთვის სოუსების მირთმევა ან ახალი მწვანილებით გაფორმება. უბრალოდ დაამატეთ ის, სანამ ძროხის შემწვარი სტუმრების მაგიდასთან მიიტანთ.

თურქული ხორცის მომზადება ჩვეულებრივი სადილისთვისაც შეიძლება. კარგად უხდება მარტივ გვერდით კერძებს და ახალ სალათებს. მაგალითად, სანამ ხორცი ლღვება, არის დრო, რომ მოამზადოთ კარტოფილის პიურე და ჩინური კომბოსტოს სალათი. რთული, გულიანი და ჯანსაღი ვახშამი მზად არის. თქვენი ოჯახი მოგთხოვთ ასეთი მშვენიერი კერძის გამეორებას არაერთხელ.

rogor5-1669107290.jpg