როგორ იკვებოთ აგვისტოში - რეკომენდებული პროდუქტების სია
ბოსტნეულიდან ყურადღება უნდა მიაქციოთ ბადრიჯანს, ყაბაყს, ტკბილ წიწაკას, სიმინდს, ბროკოლს, ჭარხალს, ბარდას, ბოლოკს, სხვადასხვა სახის კომბოსტოს - თეთრი, წითელი, ჩინური, სავოია, ფერადი, ზაფხულის გოგრას. ასევე, ახალგაზრდა კარტოფილი, სტაფილო, ხახვი და ზაფხულის პრასი, კიტრი, ბოლოკი, ნიახური, მწვანე ლობიო, კამა და ნიორი კვლავ აქტუალურია. და, რა თქმა უნდა, პომიდორი აგვისტოში მოდის - ტკბილი ჩერი პომიდორი, ქლიავის ფორმის და წვნიანი ვარდისფერი პომიდორი შედარებით იაფად შეგიძლიათ შეიძინოთ.
სხვათა შორის, შეგიძლიათ მომავლისთვის მოამზადოთ მზეზე გამომშრალი პომიდორი და შემოდგომაზე დაუმატოთ სალათებსა და მაკარონს. ამის გაკეთება ძალიან მარტივია: გარეცხეთ და გააშრეთ მწიფე ხორციანი პომიდორი, გაჭერით ნახევრად ან მეოთხედზე, დააჭერით ყუნწები. გააცხელეთ ღუმელი 80-100 გრადუსზე, დააფარეთ საცხობ ფირფიტას პერგამენტის ქაღალდი და მოათავსეთ პომიდორი, მარილი, პილპილი, მოაყარეთ სანელებლები (შეგიძლიათ გამოიყენოთ იტალიური ნარევი ან პროვანსის სანელებლები), მოასხით ზეითუნის ზეთი და გამოაცხვეთ 4-6. საათი. ბოლოსკენ შეგიძლიათ პომიდორს დაუმატოთ დაჭრილი ნიორი და მოათავსოთ ქილებში. იმისათვის, რომ პომიდორი კარგად შენარჩუნდეს, მას ზეთი უნდა დაასხათ.
სურნელოვანი მწვანილი ასევე ხელმისაწვდომია მრავალფეროვნებით: ბაზილიკი, მწვანე ხახვი და პრასი, ქინძი, პიტნა, ორეგანო, ოხრახუში, ისპანახი, როზმარინი, სალათის ფოთოლი, ხახვი, კამა, მჟაუნა. ყველა მათგანი დაამშვენებს თქვენს სუფრას და დიეტას უფრო სასარგებლოს გახდის.
აგვისტოში ხილიდან გემრიელია ატამი, გარგარი და ნექტარინი: ყურძენი, ქლიავი, ვაშლი, მსხალი, ნესვი და ლეღვი.
ყველაზე დიდი კენკრა - საზამთრო. როგორ ავირჩიოთ სწორად - წაიკითხეთ აქ. ასევე ყიდიან ალუბალს, ლინგონბერს, მოცვს, მაყვალს, ჟოლოსა და გოზინაყს, თვის ბოლოს ჩნდებიან „ვიტამინების ჩემპიონები“ - წიწაკა და მოცვი.
ერთი სიტყვით, აგვისტო სიუხვის პერიოდია. ახლა დროა შემოვიტანოთ ჯანსაღი დიეტის ერთ-ერთი ძირითადი წესი - ყოველდღიურად შევიტანოთ რაციონში 400 გრამი ბოსტნეული და ხილი. გახადეთ ეს ჩვევა ადვილი და სახალისო!