როგორ მოვამზადოთ ვაშლისა და წითელი მოცხარის ჯემი
გარეცხეთ ვაშლი, მოაცილეთ კანი და გული და დაჭერით ნაჭრებად.
წყალი შეურიეთ ლიმონმჟავას და დაასხით ვაშლს. ყველაფერი დადგით ცეცხლზე და ადუღეთ 7-10 წუთის განმავლობაში.
ქვაბი გადმოდგით გაზქურიდან, ოდნავ გააცივეთ და დააბლენდერეთ სასურველ კონსისტენციამდე.
ამის შემდეგ ვაშლს დაუმატეთ მოცხარი და ნაზად აურიეთ.
შეურიეთ შაქარი, კვიტინი და ვანილის შაქარი და შეურიეთ დანარჩენ ინგრედიენტებს.
ჯემი მიიყვანეთ ადუღებამდე, ადუღეთ 5 წუთი და ჩაასხით სტერილიზებულ ქილებში.
როგორ მოვამზადოთ წითელი მოცხარის ჯემი ზამთრისთვის ხარშვის გარეშე