ღამით დააყარეთ ვაშლს შაქარი, დილით მარმელადივით სქელ ჯემს მიიღებთ - როგორ მოვამზადოთ ვაშლის ჯემი განსხვავებულად - rogor.ge

ღამით დააყარეთ ვაშლს შაქარი, დილით მარმელადივით სქელ ჯემს მიიღებთ - როგორ მოვამზადოთ ვაშლის ჯემი განსხვავებულად

გარეცხეთ ვაშლი და დაჭერით ნაჭრებად. ვაშლის ნაჭრები მოათავსეთ წყალში და ლიმონის წვენში (დაახლოებით 2 სუფრის კოვზი 1 ლიტრ წყალზე). გააჩერეთ ცოტა ხნით, შემდეგ გადაწურეთ წყალი და გაავლეთ ვაშლი.

rogor-1659950218.ge2.jpg

ვაშლს დაუმატეთ ნახევარი შაქარი და დატოვეთ სანამ ნაყოფი წვენს არ გამოყოფს. უმჯობესია დატოვოთ მთელი ღამე.

rogor-1659950272.ge3.jpg

ვაშლი მოათავსეთ ქვაბში და ადუღეთ, სანამ არ გახდება მუქი ფერის და სქელი, დაახლოებით 20 წუთი. ჯემი ათქვიფეთ ბლენდერით.

rogor-1659950309.jpg

დაამატეთ შაქრის მეორე ნახევარი და მოხარშეთ კიდევ 15 წუთი. ძალიან არ მოხარშოთ, თორემ ჯემი ძალიან სქელი იქნება!

rogor-1659950340.jpg

სანამ ჯემი მზადდება, შეგიძლიათ გარეცხოთ და გაასტერილოთ ქილები.

მზა ჯემი გადაიტანეთ ქილებში, დაახურეთ თავსახური, გააციეთ ოთახის ტემპერატურაზე, შემდეგ შეინახეთ მაცივარში.

rogor-1659950441.jpg

იხილეთ ასევე: როგორ მოვამზადოთ აბრეშუმის სტრუქტურის ჟოლოს ჯემი ხარშვის გარეშე

როგორ მოვხარშოთ გარგრის ჯემი ისე, რომ შევუნარჩუნოთ ცოცხალი ფერი და არომატი

როგორ გავაკეთოთ წითელი მოცხარის ჯემი