როგორ მოვამზადოთ შაურმა
დაჭერით ხახვი და ნიორი, რომლებსაც მოგვიანებით მოათავსებთ სოუსში. აურიეთ განსხვავებული პროპორციის არაჟანი და მაიონეზი. ძალიან წვრილად დაჭერით ოხრახუში. შეაერთეთ ყველა ინგრედიენტი და კარგად ათქვიფეთ ბლენდერით. სურვილის შემთხვევაში შეგიძლიათ გამოიყენოთ სათქვეფი. ეგზოტიკური გემოების მოყვარულთათვის, სოუსში კარგი იქნება თუ დაამატებთ ინდურ სანელებლებს (კარისა და ჯანჯაფილის ფხვნილი). მაგრამ ტრადიციული შაურმა არ შეიცავს ასეთ დანამატებს.
შებრაწეთ ხორცი. უმჯობესია აიღოთ ხბოს, ძროხის და ცხვრის ხორცი. გაითვალისწინეთ: ძალიან ახალგაზრდა ხბოს ხორცი, თავის დიეტური ღირებულებებთან ერთად, გამოირჩევა საკმაოდ სუსტი გემოთი. ხოლო ცხვრის ხორცის შეწვას სჭირდება გაცილებით მეტი დრო, ასევე არის "მდედრის" ხორცის შეხვედრის რისკი, რომელსაც აქვს სპეციფიური სუნი. ასე, რომ კარგი ძროხის ხორცია - მკერდის ან ბარკლისქვეშა ნაწილი, პატარა 10-15 გრამიან ნაჭრებად დაჭრილი, მარილ და პილპილ მოყრილი, იდეალური იქნება შაურმის მოსამზადებლად.