ფუნთუშა შაქრით, დარიჩინით, თაფლით და მზა ფენოვანი ცომით - rogor.ge

როგორ მოვამზადოთ უგემრიელესი ფუნთუშები მზა ფენოვანი ცომით

  1. გაადნეთ ფენოვანი ცომი ოთახის ტემპერატურაზე.
  2. გაშალეთ ცომი მართკუთხედი ფორმით (დაახლ. 0.5 სმ სისქეზე).
  3. წაუსვით რბილი კარაქი მთელ ზედაპირზე, ან შეგიძლიათ წაუსვათ ხილის ჯემი.
  4. მოაყარეთ შაქარი და დარიჩინი თანაბრად.
  5. სურვილისამებრ დაუმატეთ ნიგოზი ან ხილეული.
  6. გაახვიეთ რულეტის ფორმით და დაჭერით დაახლოებით 4-5 სმ სიგანის ნაჭრებად.
  7. დაალაგეთ საცხობ ფირფიტაზე და გამოაცხვეთ 180°C-ზე 20–25 წუთი ან სანამ ზედაპირი ოქროსფერი გახდება.
  8. ფუნთუშის ზედა ნაწილზე მოაფრქვიეთ შაქრის პუდრი და დაასხით თბილი თაფლი, ან მუქი სიროფი.

puntusha2-1746528115.jpg