რა უნდა გააკეთოთ, რომ ღუმელი თანაბრად აცხობდეს: აღარ დაიწვება და არც გამოუცხობელი დარჩება
დადგით წყლის ტაფა ღუმლის ძირზე
გამძლე, სიცხისადმი მდგრად ჭურჭელში ჩაასხით წყალი და დადგით ღუმლის ქვედა ნაწილში.
ამ მეთოდით:
- იზრდება ტენიანობა ღუმელში
- წყლის ორთქლი ხელს უწყობს სითბოს თანაბრად განაწილებას
- ქვედა ნაწილი აღარ გადახურდება და არ დაიწვება
ეს ხერხი განსაკუთრებით კარგ შედეგს იძლევა პურისა და ფაფუკი დესერტების ცხობისას.
დააფარეთ ფოლგა ღუმლის ცხაურზე
ღუმლის ცხაურის გადაფარვა ალუმინის ფოლგით და მისი მოთავსება საცხობი ფორმის ქვემოთ ქმნის სითბოს ამრეკლავ ფენას.
ფოლგა ამცირებს ქვემოდან მომავალი ძლიერი სიცხის ზემოქმედებას და თავიდან აიცილებს დაწვას.
გარდა ამისა, ფოლგა ეხმარება სითბოს თანაბრად განაწილებაში — რაც გარანტიას იძლევა, რომ თქვენი ღვეზელი, კექსი თუ ლაზანია ერთნაირად გამოცხვება ყველა მხრიდან.