ოსპის პური იოგურტით, პარმეზანით და მწვანილით – პურის უგლუტენო, ჯანსაღი და გემრიელი ალტერნატივა - rogor.ge

ოსპის პური იოგურტით, პარმეზანით და მწვანილით – პურის უგლუტენო, ჯანსაღი და გემრიელი ალტერნატივა

ოსპის დალბობა

  • ჩაყარეთ 180 გ წითელი ოსპი დიდ ჯამში
  • დაასხით წყალი 5 სმ-ით მეტი
  • გააჩერეთ 1–3 საათით
  • გადაწურეთ და კარგად გარეცხეთ ცივ წყალში

ბლენდერით მასის მომზადება

დამბალი ოსპი მოათავსეთ ბლენდერში. დაუმატეთ:

  • 2 კვერცხი
  • 100 გ იოგურტი
  • 20 მლ ზეითუნის ზეთი
  • ¼ ჩაის კოვზი მარილი
  • ½ ჩ/კ ხმელი ნიორი
  • 10 გ გამაფხვიერებელი

ბლენდერით გადააქციეთ ერთგვაროვან მასად (მაშინვე შეამჩნევ, როგორ სქელდება). თუ ბლენდერს უჭირს, შეგიძლიათ დაუმატოთ 1–2 ს/კ წყალი ან რძე.

დაამატეთ არომატები

  • ნაზავში ხელით შეურიეთ:
  • 30 გ გახეხილი პარმეზანი
  • 1 ს/კ წვრილად დაჭრილი ოხრახუში
  • შეგიძლიათ სხვა მწვანილიც დაუმატოთ – მაგალითად, რეჰანი ან ქინძი, თქვენი გემოვნებით.

გადატანა ფორმაში

საცხობ ფორმას მსუბუქად წაუსვით მცენარეული ზეთი.

ჩადეთ ცომი. ზემოდან მოაყარეთ სეზამის მარცვლები (შეგიძლიათ შავი და თეთრი შეაზავოთ ვიზუალისთვის)

გამოცხობა

გამოაცხვეთ 180°C-ზე 45 წუთის განმავლობაში (გამოიყენეთ ღუმლის ქვედა ან ცენტრალური ნაწილი)→ როცა ზედაპირი გახდება ოქროსფერი და შიგნით ჩასმული ჩხირი მშრალი ამოვა — მზად არის!

დატოვეთ პური ფორმაში 10 წუთით, შემდეგ ამოიღეთ და დაასვენეთ გრილ ბადეზე, სანამ მთლიანად არ გაცივდება.

უგლუტენო_პური.jpg