როგორ მოვხარშოთ კვერცხი სწორად - თოხლო, ან მაგარი - rogor.ge

როგორ მოვხარშოთ კვერცხი სწორად - თოხლო, ან მაგარი

ერთი მნიშვნელოვანი ფაქტი:"ძალიან ახალი კვერცხები განსაკუთრებით გემრიელია შეწვისას ან ომლეტისთვის, თუმცა მოხარშული კვერცხისთვის უკეთესია შედარებით ძველი კვერცხები — ისინი ბევრად ადვილად იფცქვნება. საუკეთესო არჩევანია ის კვერცხები, რომლებიც მაცივარში ერთი ან ორი კვირის განმავლობაში ინახებოდა," — ნათქვამია პუბლიკაციაში.

როგორ მოვხარშოთ კვერცხი იდეალურად — დამტკიცებული მეთოდი:

✅ ნაბიჯი 1: მოათავსეთ კვერცხები ქვაბში და დაასხით ცივი წყალი ისე, რომ სრულად დაიფაროს.

✅ ნაბიჯი 2: დაადგით ცეცხლზე და მიიყვანეთ ადუღებამდე. როცა წყალი ადუღდება, გადმოდგით ცეცხლიდან, დააფარეთ თავსახური და დატოვეთ ცხელ წყალში:

რბილად მოხარშული კვერცხისთვის – დაახლოებით 4-6 წუთი

საშუალოდ მოხარშულისთვის – 7-9 წუთი

მთლიანად მოხარშულისთვის – 10-12 წუთი (გაითვალისწინეთ, რომ რაც უფრო დიდია კვერცხი, მით მეტი დრო სჭირდება.)

✅ ნაბიჯი 3: სითხე გადაასხით და კვერცხები გადადეთ ცივ წყალში ან ყინულიან თასში.

რჩევა გაფცქვნისთვის:

თუ გეგმავთ გაფცქვნას, შეგიძლიათ კვერცხი ოდნავ დაჰკრათ მყარ ზედაპირზე და შემდეგ ჩადოთ ყინულიან წყალში 1 საათით — ასე გაცილებით ადვილად იფცქვნება.

როგორ შევინახოთ მოხარშული კვერცხი?

გაფცქვნილი კვერცხი — ჰერმეტულ კონტეინერში, ტენიანი ქაღალდის პირსახოცით.

ქაღალდი ყოველდღიურად შეცვალეთ.

ნაჭუჭით — მაცივარში, დახურულ კონტეინერში, 1 კვირამდე.

საუკეთესო შედეგისთვის რეკომენდებულია კვერცხის ჭამა უშუალოდ გაფცქვნის შემდეგ.