როგორ მოვამზადოთ უგემრიელესი იტალიური სააღდგომო ღვეზელი Torta Pascualina
მომზადების წესი:
ცომი:
ფქვილი, წყალი, ზეთი და მარილი აურიეთ და მოზილეთ გლუვი, ელასტიკური ცომი.
გაყავით 4 ნაწილად, შეფუთეთ სამზარეულოს შესაფუთ პარკში და გააჩერეთ ოთახის ტემპერატურაზე 1 საათით.
შიგთავსი:
ზეთზე მოშუშეთ დაჭრილი ხახვი, დაუმატეთ ისპანახი, მოაყარეთ მარილი, პილპილი და დააცადეთ გაგრილება. შემდეგ შეურიეთ 1 კვერცხი, რიკოტა და გახეხილი გრანა პადანოს ნახევარი. დაუმატეთ მაიორანი და მწიკვი მუსკატის კაკალი.
აწყობა:
ცომის 2 ფენა გადადეთ ცხიმწასმულ 26 სმ-იან ფორმაში, თითო ფენა ზეთით გადაუსვით.
ჩაასხით ისპანახის მასა და გააკეთეთ 4 ჩაღრმავება, სადაც თითო კვერცხი უნდა ჩაახალოთ. ზემოდან მოაყარეთ დარჩენილი ყველი.
დაფარება:
დარჩენილი ცომის 2 ფენით დაფარეთ ღვეზელი, ზეთი გადაუსვით და კიდეები ლამაზად შეუკეცეთ. ზემოდანაც გადაუსვით ზეთი.
ცხობა:
გამოაცხვეთ 180°C-ზე დაახლოებით 45-50 წუთის განმავლობაში, სანამ ზედაპირი ოქროსფერი გახდება.