როგორ მოვამზადოთ უგემრიელესი გამომცხვარი სტაფილო პარმეზანით - rogor.ge

როგორ მოვამზადოთ უგემრიელესი გამომცხვარი სტაფილო პარმეზანით

  • გააცხელე ღუმელი 200°C-მდე (400°F).
  • სტაფილო გაასუფთავე და გააჭერი სიგრძეზე ორად. თუ ძალიან დიდია, შეგიძლია ოთხ ნაწილადაც დაჭრა ისე, რომ თითოეულ ნაწილს ბრტყელი გვერდი ჰქონდეს.
  • დიდ თასში აურიე ზეთი, ნიორი, პაპრიკა, წიწაკის ფანტელები, პილპილი, იტალიური სუნელები, დაჭრილი ოხრახუში და ზღვის მარილი. კარგად აურიე, რომ არომატული მარინადი მიიღო.
  • სტაფილოს ნაჭრები ჩაყარე ამ მარინადში და კარგად ამოავლე, რომ ყველა მხრიდან გაიჟღინთოს.
  • საცხობ ფირფიტაზე ან ფორმაზე მოაფინე გახეხილი პარმეზანის ყველი.
  • სტაფილოს ბრტყელი გვერდი ჩააწე ყველში ისე, რომ კარგად მიეკრას.
  • შემდეგ დადე სტაფილოს ნაჭრები ყველიანი გვერდით ქვევით ფირფიტაზე.
  • გამოაცხვე 20-25 წუთის განმავლობაში ან სანამ სტაფილო დარბილდება და ყველი ქერქიანად და ოქროსფრად გახდება.
  • ღუმლიდან ამოღების შემდეგ მიირთვი ცხელად. იდეალურია როგორც გარნირი, ასევე გემრიელი წასახემსებლად!