სტაფილო გაასუფთავე და გააჭერი სიგრძეზე ორად. თუ ძალიან დიდია, შეგიძლია ოთხ ნაწილადაც დაჭრა ისე, რომ თითოეულ ნაწილს ბრტყელი გვერდი ჰქონდეს.
დიდ თასში აურიე ზეთი, ნიორი, პაპრიკა, წიწაკის ფანტელები, პილპილი, იტალიური სუნელები, დაჭრილი ოხრახუში და ზღვის მარილი. კარგად აურიე, რომ არომატული მარინადი მიიღო.
სტაფილოს ნაჭრები ჩაყარე ამ მარინადში და კარგად ამოავლე, რომ ყველა მხრიდან გაიჟღინთოს.
საცხობ ფირფიტაზე ან ფორმაზე მოაფინე გახეხილი პარმეზანის ყველი.
სტაფილოს ბრტყელი გვერდი ჩააწე ყველში ისე, რომ კარგად მიეკრას.
შემდეგ დადე სტაფილოს ნაჭრები ყველიანი გვერდით ქვევით ფირფიტაზე.
გამოაცხვე 20-25 წუთის განმავლობაში ან სანამ სტაფილო დარბილდება და ყველი ქერქიანად და ოქროსფრად გახდება.
ღუმლიდან ამოღების შემდეგ მიირთვი ცხელად. იდეალურია როგორც გარნირი, ასევე გემრიელი წასახემსებლად!