როგორ შევღებოთ აღდგომის კვერცხი ბუნებრივი საშუალებებით, თუ ხელთ არ გვაქვს ენდრო - rogor.ge

როგორ შევღებოთ აღდგომის კვერცხი ბუნებრივი საშუალებებით, თუ ხელთ არ გვაქვს ენდრო

ჭარხალი – ღრმა ვარდისფერი ან წითელი ტონი

რეცეპტი: დაჭერით 1–2 ცალი ჭარხალი პატარა ნაჭრებად და მოხარშეთ 30–40 წუთი 1 ლიტრ წყალში. დაუმატეთ 1 ს.კ. ძმარი.

შეფერადების დრო: ცხელ ან ცივ ნახარშში კვერცხების გაჩერებით მიიღებთ განსხვავებულ ინტენსივობას – რაც მეტ ხანს გაჩერდება, მით მუქი იქნება.

წითელი ხახვის კანი – კლასიკური მუქი წითელი ფერი

რეცეპტი: მოაგროვეთ დაახლოებით 5-6 ცალი წითელი ხახვის კანი და მოხარშეთ წყალში 30 წუთით. დაუმატეთ ძმარი.

რჩევა: თუ მოხარშავთ კვერცხებთან ერთად, ფერი უფრო მუქი და თანაბარია.

ardgomis-kvercxi-1743489774.jpg

ყვითელი ხახვის კანი – ღია ყავისფერი ან ოქროსფერი ტონი

რეცეპტი: მოიხმარეთ იგივე პრინციპი, რაც წითელ ხახვთან. შედეგი იქნება თბილი ოქროსფერი.

კურკუმა – ნათელი მზისფერი

რეცეპტი: დაამატეთ 2-3 ს.კ. კურკუმა 1 ლიტრ წყალში, მოხარშეთ 15–20 წუთი და დაამატეთ ძმარი.

შედეგი: ნათელი ყვითელი ფერი, რომელიც ბავშვებს განსაკუთრებით მოეწონებათ.

კურკუმა და მეწამული კომბოსტო – მწვანე

რეცეპტი: გააერთიანეთ კურკუმას ნათელი ტონები მეწამული კომბოსტოს გაცივებულ ნახარშთან და დააკვირდით, როგორ იღებს კვერცხი მწვანე შეფერილობას. ეს ექსპერიმენტული რეცეპტია, მაგრამ შედეგი შეიძლება საოცარი აღმოჩნდეს!

მეწამული კომბოსტო – ცისფერი

რეცეპტი: კომბოსტო დაჭერით, მოხარშეთ წყალში 30 წუთით, შემდეგ გაცივებული ნახარში გამოიყენეთ და დაუმატეთ ძმარი.

რჩევა: თეთრ კვერცხებზე განსაკუთრებით ლამაზია – მიიღებთ ღია ცისფერ ტონს.

მოცვი – ცივი ლურჯი

რეცეპტი: ჩაყარეთ გაყინული ან ახალი მოცვი წყალში, მოხარშეთ და აცადეთ გაცივდეს. კვერცხები მოათავსეთ მთელი ღამით ამ ნახარშში.

შედეგი: ღრმა ცისფერი ტონი – იდეალურია უჩვეულო სტილისთვის.

ჰიბისკუსის ყვავილები – იდუმალი მეწამული

რეცეპტი: მოხარშეთ 2–3 ს.კ. მშრალი ჰიბისკუსის ფოთოლი 500 მლ წყალში 10–15 წუთი, გააციეთ და დაამატეთ ძმარი.

შედეგი: მეწამული ფერის ლამაზი, ნაზი ტონალობა.

როგორ გავაკეთოთ სააღდგომო კვერცხების ჩასადები საკუთარი ხელით