როგორ შევღებოთ აღდგომის კვერცხი ბუნებრივი საშუალებებით, თუ ხელთ არ გვაქვს ენდრო
ჭარხალი – ღრმა ვარდისფერი ან წითელი ტონი
რეცეპტი: დაჭერით 1–2 ცალი ჭარხალი პატარა ნაჭრებად და მოხარშეთ 30–40 წუთი 1 ლიტრ წყალში. დაუმატეთ 1 ს.კ. ძმარი.
შეფერადების დრო: ცხელ ან ცივ ნახარშში კვერცხების გაჩერებით მიიღებთ განსხვავებულ ინტენსივობას – რაც მეტ ხანს გაჩერდება, მით მუქი იქნება.
წითელი ხახვის კანი – კლასიკური მუქი წითელი ფერი
რეცეპტი: მოაგროვეთ დაახლოებით 5-6 ცალი წითელი ხახვის კანი და მოხარშეთ წყალში 30 წუთით. დაუმატეთ ძმარი.
რჩევა: თუ მოხარშავთ კვერცხებთან ერთად, ფერი უფრო მუქი და თანაბარია.
ყვითელი ხახვის კანი – ღია ყავისფერი ან ოქროსფერი ტონი
რეცეპტი: მოიხმარეთ იგივე პრინციპი, რაც წითელ ხახვთან. შედეგი იქნება თბილი ოქროსფერი.
კურკუმა – ნათელი მზისფერი
რეცეპტი: დაამატეთ 2-3 ს.კ. კურკუმა 1 ლიტრ წყალში, მოხარშეთ 15–20 წუთი და დაამატეთ ძმარი.
შედეგი: ნათელი ყვითელი ფერი, რომელიც ბავშვებს განსაკუთრებით მოეწონებათ.
კურკუმა და მეწამული კომბოსტო – მწვანე
რეცეპტი: გააერთიანეთ კურკუმას ნათელი ტონები მეწამული კომბოსტოს გაცივებულ ნახარშთან და დააკვირდით, როგორ იღებს კვერცხი მწვანე შეფერილობას. ეს ექსპერიმენტული რეცეპტია, მაგრამ შედეგი შეიძლება საოცარი აღმოჩნდეს!
მეწამული კომბოსტო – ცისფერი
რეცეპტი: კომბოსტო დაჭერით, მოხარშეთ წყალში 30 წუთით, შემდეგ გაცივებული ნახარში გამოიყენეთ და დაუმატეთ ძმარი.
რჩევა: თეთრ კვერცხებზე განსაკუთრებით ლამაზია – მიიღებთ ღია ცისფერ ტონს.
მოცვი – ცივი ლურჯი
რეცეპტი: ჩაყარეთ გაყინული ან ახალი მოცვი წყალში, მოხარშეთ და აცადეთ გაცივდეს. კვერცხები მოათავსეთ მთელი ღამით ამ ნახარშში.
შედეგი: ღრმა ცისფერი ტონი – იდეალურია უჩვეულო სტილისთვის.
ჰიბისკუსის ყვავილები – იდუმალი მეწამული
რეცეპტი: მოხარშეთ 2–3 ს.კ. მშრალი ჰიბისკუსის ფოთოლი 500 მლ წყალში 10–15 წუთი, გააციეთ და დაამატეთ ძმარი.
შედეგი: მეწამული ფერის ლამაზი, ნაზი ტონალობა.
როგორ გავაკეთოთ სააღდგომო კვერცხების ჩასადები საკუთარი ხელით