როგორ მოვამზადოთ უგემრიელესი ვეგეტარიანული სუპი
ქვაბში გააცხელეთ ზეითუნის ზეთი საშუალო ცეცხლზე. დაუმატეთ ხახვი, სტაფილო, ნიახური, მწვანე ხახვი და ნიორი. მოშუშეთ დაახლოებით 7 წუთი, სანამ ხახვი დარბილდება და ნიახური გახდება მკვეთრი მწვანე ფერის.
დაუმატეთ ბულიონი, ბრინჯი, ნუტი (თვითონ სითხით), დაფნის ფოთლები, პილპილი და მარილი. დაახურეთ თავსახური და ხარშეთ, სანამ ბრინჯი დარბილდება.
გაცალკევეთ კვერცხის ცილა და გული. ცილა ათქვიფეთ ქაფად. გული ცალკე თასში ათქვიფეთ და შემდეგ ნელ-ნელა ჩაასხით ცილაში, შემდეგ დაუმატეთ ლიმონის წვენი და კვლავ აურიეთ.
კვერცხის მასაში ნელ-ნელა ჩაასხით ერთი კოვზი ცხელი ბულიონი წვნიანიდან და გამუდმებით ურიეთ. გაიმეორეთ პროცესი 2-3-ჯერ, სანამ კვერცხის მასა არ გათბება — ეს ნაბიჯი მნიშვნელოვანია, რომ კვერცხი არ აიჭრას წვნიანში.
თბილი კვერცხის მასა ჩაასხით წვნიანში, დაუმატეთ კამა და გადმოდგით ცეცხლიდან. დააგემოვნეთ და გემოვნებით მოაყარეთ მარილი ან პილპილი.