როგორ გამოვაცხოთ ირლანდიური ვაშლის ღვეზელი: სწრაფი და მარტივი რეცეპტი
შტრეიზელის მომზადება:
მოათავსეთ ფქვილი, შაქარი, შვრია, მარილი და დარიჩინი ჯამში. დაამატეთ კარაქი და თითებით გადაზილეთ, სანამ მსხვილ მარცვლოვან ტექსტურას არ მიიღებთ. მოათავსეთ ნარევი მაცივარში.
ღუმელისა და ფორმის მომზადება:
გახურეთ ღუმელი 175°C-მდე. საცხობ ფორმას (მრგვალს) მსუბუქად წაუსვით კარაქი.
ცომის მომზადება:
ჯამში მოათავსეთ კარაქი, თეთრი და ყავისფერი შაქარი. ელექტრო მიქსერით 3-4 წუთი ათქვიფეთ, სანამ ნარევი არ გაფუვდება და არ გათეთრდება.დაუმატეთ კვერცხები (ცალ-ცალკე) და ვანილის ექსტრაქტი, დაბალ სიჩქარეზე ურიეთ.
მშრალი ინგრედიენტების დამატება:
ცალკე ჯამში აურიეთ ფქვილი, გამაფხვიერებელი, დარიჩინი და მარილი.
ეს ნარევი დაამატეთ კარაქისა და კვერცხის მასას. დაბალ სიჩქარეზე ურიეთ 1-2 წუთი, სანამ ერთგვაროვან ცომს არ მიიღებთ.
შემდეგ დაამატეთ რძე და კვლავ ურიეთ 45 წამი.
ფორმაში ჩასხმა და ვაშლების დამატება:
მზა ცომი გადაიტანეთ მომზადებულ საცხობ ფორმაში და გაანაწილეთ თანაბრად.ზემოდან მოაწყვეთ დაჭრილი ვაშლის ნაჭრები და მოაყარეთ შტრეიზელი.
ცხობა:
აცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 40-50 წუთის განმავლობაში, სანამ პიროგის ცენტრში ჩაყოფილი კბილის ჩხირი სუფთად არ გამოვა და ზედაპირი ოქროსფერი და ხრაშუნა არ გახდება.
გაცივება:
ამოიღეთ ღვეზელი ღუმლიდან და დატოვეთ ფორმაში 10 წუთით. შემდეგ ამოიღეთ ფორმიდან და გააცივეთ ბოლომდე.
მინანქრის მომზადება:
შაქარი, დარიჩინი და რძე ერთად ათქვიფეთ, სანამ ერთგვაროვან მასას არ მიიღებთ.
მინანქარი გადაასხით უკვე გაცივებულ ღვეზელს.