როგორ გამოვაცხოთ ირლანდიური ვაშლის ღვეზელი: სწრაფი და მარტივი რეცეპტი - rogor.ge

როგორ გამოვაცხოთ ირლანდიური ვაშლის ღვეზელი: სწრაფი და მარტივი რეცეპტი

შტრეიზელის მომზადება:

მოათავსეთ ფქვილი, შაქარი, შვრია, მარილი და დარიჩინი ჯამში. დაამატეთ კარაქი და თითებით გადაზილეთ, სანამ მსხვილ მარცვლოვან ტექსტურას არ მიიღებთ. მოათავსეთ ნარევი მაცივარში.

ღუმელისა და ფორმის მომზადება:

გახურეთ ღუმელი 175°C-მდე. საცხობ ფორმას (მრგვალს) მსუბუქად წაუსვით კარაქი.

ცომის მომზადება:

ჯამში მოათავსეთ კარაქი, თეთრი და ყავისფერი შაქარი. ელექტრო მიქსერით 3-4 წუთი ათქვიფეთ, სანამ ნარევი არ გაფუვდება და არ გათეთრდება.დაუმატეთ კვერცხები (ცალ-ცალკე) და ვანილის ექსტრაქტი, დაბალ სიჩქარეზე ურიეთ.

1-1742453252.jpg

მშრალი ინგრედიენტების დამატება:

ცალკე ჯამში აურიეთ ფქვილი, გამაფხვიერებელი, დარიჩინი და მარილი.

ეს ნარევი დაამატეთ კარაქისა და კვერცხის მასას. დაბალ სიჩქარეზე ურიეთ 1-2 წუთი, სანამ ერთგვაროვან ცომს არ მიიღებთ.

შემდეგ დაამატეთ რძე და კვლავ ურიეთ 45 წამი.

3-1742453261.jpg

ფორმაში ჩასხმა და ვაშლების დამატება:

მზა ცომი გადაიტანეთ მომზადებულ საცხობ ფორმაში და გაანაწილეთ თანაბრად.ზემოდან მოაწყვეთ დაჭრილი ვაშლის ნაჭრები და მოაყარეთ შტრეიზელი.

ცხობა:

აცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 40-50 წუთის განმავლობაში, სანამ პიროგის ცენტრში ჩაყოფილი კბილის ჩხირი სუფთად არ გამოვა და ზედაპირი ოქროსფერი და ხრაშუნა არ გახდება.

4-1742453272.jpg

გაცივება:

ამოიღეთ ღვეზელი ღუმლიდან და დატოვეთ ფორმაში 10 წუთით. შემდეგ ამოიღეთ ფორმიდან და გააცივეთ ბოლომდე.

მინანქრის მომზადება:

შაქარი, დარიჩინი და რძე ერთად ათქვიფეთ, სანამ ერთგვაროვან მასას არ მიიღებთ.

მინანქარი გადაასხით უკვე გაცივებულ ღვეზელს.