როგორ დაამარინადოთ მოივა სახლის პირობებში
ქვაბში აადუღეთ წყალი, დაუმატეთ ქინძის მარცვლები, დაფნის ფოთოლი, ყვავილოვანი და შავი პილპილი, მარილი და ადუღეთ 2-3 წუთი. შემდეგ გააგრილეთ, დაამატეთ ძმარი და მზესუმზირას ზეთი.
ხახვი გაფცქვენით, გარეცხეთ და დაჭერით ნახევარრგოლებად.
მოივა წინასწარ გაალღვეთ, მოაჭერით თავები, გაასუფთავეთ მუცლის ღრუ, ამოაცალეთ შავი ფენა და გამდინარე წყალში კარგად გარეცხეთ.
მოათავსეთ მინის კონტეინერში, გადმოალაგეთ ფენებად, თითოეულ ფენაზე გადაანაწილეთ დაჭრილი ხახვი და ზემოდან დაასხით მომზადებული მარინადი.
მჭიდროდ დააფარეთ საკვები ცელოფანი და მოათავსეთ მაცივარში 24 საათით.
ქაფშია მარინადი მაცივარში ინახება ორჯერ კვირის განმავლობაში და იქნება უგემრიელესი საჭმელი თქვენი სუფრისთვის!