ხრაშუნა ტკბილი კარტოფილისა და ჭარხლის ფრი ავოკადო-ლაიმის აიოლისთან ერთად - rogor.ge

ხრაშუნა ტკბილი კარტოფილისა და ჭარხლის ფრი ავოკადო-ლაიმის აიოლისთან ერთად

მოამზადეთ ფრი

ღუმელის გაცხელება: გაახურეთ ღუმელი 220°C (425°F) ტემპერატურაზე და საცხობ ფორმას დააფინეთ პერგამენტის ქაღალდი.

ბოსტნეულის შეზავება: დიდ თასში ჩაყარეთ დაჭრილი ტკბილი კარტოფილი და ჭარხალი. დაამატეთ ზეითუნის ზეთი, მარილი და პილპილი. კარგად გადაურიეთ, რომ ყველა ნაჭერი თანაბრად დაიფაროს.

საცხობი ფურცელზე განაწილება: დაალაგეთ ბოსტნეული ერთ ფენად, რათა თანაბრად მოიბრაწოს და ხრაშუნა ტექსტურა მიიღოს.

გამოცხობა

შედგით ღუმელში და აცხვეთ 25-30 წუთის განმავლობაში. 15 წუთის შემდეგ ამოაბრუნეთ, რომ თანაბრად მოიბრაწოს.

დამატებითი არომატი: გამოცხობის შემდეგ მოაყარეთ ზღვის ფანტელიანი მარილი და შებოლილი პაპრიკა.

აიოლის მომზადება

ბლენდერი: ბლენდერში მოათავსეთ ავოკადო, ლაიმის წვენი, წვრილად დაჭრილი ნიორი და მარილი.

ტექსტურის რეგულირება: თუ მასა ძალიან სქელია, თანდათან დაუმატეთ წყალი, სანამ ნაზავი ერთგვაროვანი და კრემოვანი არ გახდება.

ცხლად მირთმევა: ფრი გადაიღეთ ლამაზ თეფშზე.

დამატებითი გემო: მიართვით ავოკადო-ლაიმის აიოლისთან ერთად.

ისიამოვნეთ ხრაშუნა, კრემოვანი და არომატული კერძით!

მზარეულის რჩევები

მეტი ხრაშუნისთვის: გამოაშრეთ დაჭრილი ბოსტნეული ქაღალდის ხელსახოცით და შემდეგ შეაზავეთ ზეთით.

ფრის თანაბარი დაბრაწვა: დარწმუნდით, რომ ნაჭრები ერთმანეთს არ ეხება და ერთ ფენადაა განლაგებული.

აერო გრილი (Air Fryer) ვერსია: მოამზადეთ 200°C (400°F) ტემპერატურაზე 18-20 წუთის განმავლობაში, შეანჯღრიეთ 10 წუთის შემდეგ.

1-1739520641.jpg

როგორ მოვამზადოთ ბატატი ყველაზე გემრიელად