ხრაშუნა ტკბილი კარტოფილისა და ჭარხლის ფრი ავოკადო-ლაიმის აიოლისთან ერთად
მოამზადეთ ფრი
ღუმელის გაცხელება: გაახურეთ ღუმელი 220°C (425°F) ტემპერატურაზე და საცხობ ფორმას დააფინეთ პერგამენტის ქაღალდი.
ბოსტნეულის შეზავება: დიდ თასში ჩაყარეთ დაჭრილი ტკბილი კარტოფილი და ჭარხალი. დაამატეთ ზეითუნის ზეთი, მარილი და პილპილი. კარგად გადაურიეთ, რომ ყველა ნაჭერი თანაბრად დაიფაროს.
საცხობი ფურცელზე განაწილება: დაალაგეთ ბოსტნეული ერთ ფენად, რათა თანაბრად მოიბრაწოს და ხრაშუნა ტექსტურა მიიღოს.
გამოცხობა
შედგით ღუმელში და აცხვეთ 25-30 წუთის განმავლობაში. 15 წუთის შემდეგ ამოაბრუნეთ, რომ თანაბრად მოიბრაწოს.
დამატებითი არომატი: გამოცხობის შემდეგ მოაყარეთ ზღვის ფანტელიანი მარილი და შებოლილი პაპრიკა.
აიოლის მომზადება
ბლენდერი: ბლენდერში მოათავსეთ ავოკადო, ლაიმის წვენი, წვრილად დაჭრილი ნიორი და მარილი.
ტექსტურის რეგულირება: თუ მასა ძალიან სქელია, თანდათან დაუმატეთ წყალი, სანამ ნაზავი ერთგვაროვანი და კრემოვანი არ გახდება.
ცხლად მირთმევა: ფრი გადაიღეთ ლამაზ თეფშზე.
დამატებითი გემო: მიართვით ავოკადო-ლაიმის აიოლისთან ერთად.
ისიამოვნეთ ხრაშუნა, კრემოვანი და არომატული კერძით!
მზარეულის რჩევები
მეტი ხრაშუნისთვის: გამოაშრეთ დაჭრილი ბოსტნეული ქაღალდის ხელსახოცით და შემდეგ შეაზავეთ ზეთით.
ფრის თანაბარი დაბრაწვა: დარწმუნდით, რომ ნაჭრები ერთმანეთს არ ეხება და ერთ ფენადაა განლაგებული.
აერო გრილი (Air Fryer) ვერსია: მოამზადეთ 200°C (400°F) ტემპერატურაზე 18-20 წუთის განმავლობაში, შეანჯღრიეთ 10 წუთის შემდეგ.