როგორ მოვამზადოთ ბანანის ნიგვზიან-კრემიანი ტორტი
ბისკვიტის მომზადება:
- გააცხელეთ ღუმელი 175°C-მდე (350°F). მოამზადეთ ორი 23 სმ (9 ინჩი) დიამეტრის ტორტის ფორმა – შეაზილეთ კარაქი და მოაფრქვიეთ ფქვილი.
- ჯამში გაცერით ფქვილი, სოდა და მარილი.
- ცალკე ჯამში კარაქი და შაქარი ათქვიფეთ ერთგვაროვანი კრემის მიღებამდე.
- დაამატეთ კვერცხები – თითო-თითოდ, კარგად ათქვიფეთ.
- შეურიეთ ვანილის ექსტრაქტი და დაჭყლეტილი ბანანი.
- მშრალი ინგრედიენტები და მაწონი დაამატეთ მონაცვლეობით, ფრთხილად აურიეთ.
- ბოლოს ჩაყარეთ დაჭრილი ნიგოზი და კარგად შეურიეთ.მიღებული ცომი გადაანაწილეთ მომზადებულ ფორმებში და აცხვეთ 30-35 წუთი, ან სანამ ტორტში ჩარჭობილი კბილის ჩხირი მშრალი არ გამოვა.
- აცადეთ ბისკვიტებს 10 წუთით გაგრილება, შემდეგ კი ფრთხილად გადაიტანეთ ბადეზე, რომ ბოლომდე გაცივდეს.
კრემის მომზადება:
- კრემ-ყველი და დარბილებული კარაქი ერთად ათქვიფეთ, სანამ ნაზ და ერთგვაროვან მასას მიიღებთ.
- ნელ-ნელა დაუმატეთ შაქრის პუდრი და ვანილის ექსტრაქტი, განაგრძეთ თქვეფა, სანამ ნაზი და ფაფუკი კრემი არ მიიღება.
ტორტის აწყობა:
- როდესაც ბისკვიტი მთლიანად გაცივდება, ერთი ფენა დადეთ სუფთა ზედაპირზე და გაანაწილეთ მასზე კრემის ნახევარი.
- დაადეთ მეორე ფენა და გადაუსვით დარჩენილი კრემი მთელ ტორტს – გვერდებზეც.
- სურვილისამებრ მოაფრქვიეთ ზედაპირზე დამატებითი დაჭრილი ნიგოზი.
ნაჭრებად დაჭერით და დატკბით ნაზ ბანანის, ხრაშუნა ნიგვზისა და არომატული კრემ-ყველის უნიკალური კომბინაციით.
იდეალური ტორტია განსაკუთრებული შემთხვევებისთვის ან უბრალო სიამოვნებისთვის.