როგორ მოვამზადოთ ბანანის ნიგვზიან-კრემიანი ტორტი - rogor.ge

როგორ მოვამზადოთ ბანანის ნიგვზიან-კრემიანი ტორტი

ბისკვიტის მომზადება:

  1. გააცხელეთ ღუმელი 175°C-მდე (350°F). მოამზადეთ ორი 23 სმ (9 ინჩი) დიამეტრის ტორტის ფორმა – შეაზილეთ კარაქი და მოაფრქვიეთ ფქვილი.
  2. ჯამში გაცერით ფქვილი, სოდა და მარილი.
  3. ცალკე ჯამში კარაქი და შაქარი ათქვიფეთ ერთგვაროვანი კრემის მიღებამდე.
  4. დაამატეთ კვერცხები – თითო-თითოდ, კარგად ათქვიფეთ.
  5. შეურიეთ ვანილის ექსტრაქტი და დაჭყლეტილი ბანანი.
  6. მშრალი ინგრედიენტები და მაწონი დაამატეთ მონაცვლეობით, ფრთხილად აურიეთ.
  7. ბოლოს ჩაყარეთ დაჭრილი ნიგოზი და კარგად შეურიეთ.მიღებული ცომი გადაანაწილეთ მომზადებულ ფორმებში და აცხვეთ 30-35 წუთი, ან სანამ ტორტში ჩარჭობილი კბილის ჩხირი მშრალი არ გამოვა.
  8. აცადეთ ბისკვიტებს 10 წუთით გაგრილება, შემდეგ კი ფრთხილად გადაიტანეთ ბადეზე, რომ ბოლომდე გაცივდეს.

4-1739428024.jpg

კრემის მომზადება:

  1. კრემ-ყველი და დარბილებული კარაქი ერთად ათქვიფეთ, სანამ ნაზ და ერთგვაროვან მასას მიიღებთ.
  2. ნელ-ნელა დაუმატეთ შაქრის პუდრი და ვანილის ექსტრაქტი, განაგრძეთ თქვეფა, სანამ ნაზი და ფაფუკი კრემი არ მიიღება.
  3. 3-1739428015.jpg

ტორტის აწყობა:

  1. როდესაც ბისკვიტი მთლიანად გაცივდება, ერთი ფენა დადეთ სუფთა ზედაპირზე და გაანაწილეთ მასზე კრემის ნახევარი.
  2. დაადეთ მეორე ფენა და გადაუსვით დარჩენილი კრემი მთელ ტორტს – გვერდებზეც.
  3. სურვილისამებრ მოაფრქვიეთ ზედაპირზე დამატებითი დაჭრილი ნიგოზი.
  4. 1-1739428006.jpg

ნაჭრებად დაჭერით და დატკბით ნაზ ბანანის, ხრაშუნა ნიგვზისა და არომატული კრემ-ყველის უნიკალური კომბინაციით.

იდეალური ტორტია განსაკუთრებული შემთხვევებისთვის ან უბრალო სიამოვნებისთვის.

2-1739427997.jpg