როგორ მოვამზადოთ შებრაწული ყვავილოვანი კომბოსტოს უგემრიელესი სალათა - rogor.ge

როგორ მოვამზადოთ შებრაწული ყვავილოვანი კომბოსტოს უგემრიელესი სალათა

ღუმელი გაახურეთ 200°C-მდე და ორ საცხობ ფორმას ჩაუფინეთ საცხობი ქაღალდი.

დიდ თასში შეურიეთ ზეითუნის ზეთი, თაფლი, ქარის ფხვნილი, შებოლილი პაპრიკა, კურკუმა, მარილი და პილპილი. დაამატეთ დაჭრილი ყვავილოვანი კომბოსტო და კარგად ამოურიეთ, რომ სანელებლები თანაბრად გადანაწილდეს. გადაიტანეთ ერთ-ერთ საცხობ ფორმაში, ერთ ფენად.

ნუტი გაწურეთ, შეურიეთ ზეითუნი ზეთი, წიწაკის ფხვნილი, ქინძი და მარილი. მოათავსეთ მეორე საცხობ ფორმაში ერთ ფენად.

ორივე საცხობი ფორმა შედგით ღუმელში.ნუტი გამოაცხვეთ 25-30 წუთის განმავლობაში, რამდენჯერმე შეანჯღრიეთ, რომ თანაბრად შეიბრაწოს. ყვავილოვანი კომბოსტო გამოაცხვეთ 30-35 წუთი, სანამ არ მიიღებს ოქროსფერ ტონს და არ დარბილდება.

ტაფაზე შეწვით ყველი ორივე მხრიდან, სანამ არ გახდება ხრაშუნა. მშრალ ტაფაზე დაბალ ცეცხლზე მსუბუქად მოხალეთ ნუში, სანამ არ მიიღებს ოქროსფერს (დაახლოებით 2-3 წუთი).

სერვირების თეფშზე გადაანაწილეთ შებრაწული ყვავილოვანი კომბოსტო. ზემოდან დააწყვეთ შემწვარი ყველი, ხრაშუნა ნუთი, მოხალული ნუში და დაჭრილი ქინძი ან ოხრახუში. სურვილის შემთხვევაში, მოაწურეთ ლიმონის წვენი.

2-1738844272.jpg