ბეზეს ტორტი "სენატორი" - rogor.ge

როგორ მოამზადოთ ტორტი „სენატორი“ – ხრაშუნა ბეზე და არომატული კრემი

ბეზეს მომზადება

1-1738657530.jpg

აიღეთ სუფთა თასი და მიქსერის სათქვეფი ქაღალდის ხელსახოცით და ცოტა ძმრით გაწმინდეთ, რათა ცხიმი სრულად მოაშოროთ (ეს მნიშვნელოვანია ცილების კარგად ათქვეფისთვის). ათქვიფეთ ცილები საშუალო სიჩქარით, სანამ ღრუბლიან მასას მიიღებთ. თანდათან დაამატეთ შაქარი და ვანილის შაქარი და გააგრძელეთ თქვეფა, სანამ მასა ბზინვარებას და სიმყარეს არ შეიძენს. დააფინეთ საცხობი ქაღალდი ორ ფორმაზე. საკონდიტრო ტომრით ან ჩაის კოვზით დაალაგეთ ბეზეს პატარა ბურთულები (დაახლოებით 3 სმ დიამეტრის). აცხვეთ 100°C ტემპერატურაზე დაახლოებით 1.5 საათი, სანამ ბეზე სრულად გაშრება და მსუბუქი გახდება. არ უნდა გაწითლდეს! ბეზეს გაცივება აუცილებელია, სანამ კრემს მოამზადებთ.

კრემის მომზადება

3-1738657609.jpg

ოთახის ტემპერატურის კარაქი ათქვიფეთ ვანილის შაქართან ერთად, სანამ ჰაეროვან და ფუმფულა მასას მიიღებთ. ნელ-ნელა დაუმატეთ შესქელებული რძე და გააგრძელეთ თქვეფა ერთგვაროვანი კონსისტენციის მისაღებად. ნიგოზი მსხვილად დაჭერით და ცალკე შეინახეთ.

ტორტის აწყობა

5-1738657655.jpg

აიღეთ 22-24 სმ-იანი მრგვალი ფორმა და ჩააფინეთ საკვები ცელოფანი ისე, რომ კიდეები გარეთ დარჩეს. ძირი ცოტა კრემით დაიფარეთ, შემდეგ ფრთხილად დაალაგეთ ბეზეს პირველი ფენა. გადაანაწილეთ ნახევარი კრემი, შემდეგ კვლავ ბეზე და დარჩენილი კრემი. ტორტის ზედაპირი მორთეთ დაფხვნილი ბეზეთი და ნიგვზით. გადააფარეთ ცელოფანი და მინიმუმ 2 საათით (ან იდეალურად – მთელი ღამით) შედგით საყინულეში. მომზადების წინ 15 წუთით ადრე გამოიღეთ მაცივრიდან და ფრთხილად გადაიტანეთ თეფშზე.

2-1738655806.jpg

როგორ მოვამზადოთ ბასკური შოკოლადის ჩიზქეიქი