როგორ მოვამზადოთ ბასკური შოკოლადის ჩიზქეიქი
ფორმის მომზადება: მრგვალ საცხობ ფორმას ფურცელი ჩაუფინეთ და ღუმელი გაახურეთ 220°C-მდე (425°F).
შოკოლადის ნარევი: საშუალო ზომის თასში ჩაასხით მძიმე ნაღები, დაამატეთ დაქუცმაცებული შოკოლადი და გაადნეთ გაზქურაზე ან მიკროტალღურ ღუმელში 20-წამიანი ინტერვალებით, სანამ შოკოლადი სრულად არ გადნება. შემდეგ გააციეთ ოთახის ტემპერატურამდე.
ჩიზქეიქის ფუძე: დიდ თასში მოათავსეთ ნაღების ყველი, არაჟანი და შაქარი. კარგად აურიეთ მიქსერით, სანამ მასა ერთგვაროვანი და კრემოვანი არ გახდება.
შოკოლადის დამატება: დაამატეთ გაციებული შოკოლადის ნარევი და განაგრძეთ თქვეფა 1-2 წუთით.
მშრალი ინგრედიენტები: დაამატეთ მარილი, ვანილი, კაკაო, სახამებელი და ფქვილი. კვლავ აურიეთ, სანამ ერთგვაროვან მასას არ მიიღებთ.
კვერცხების დამატება: კვერცხები დაამატეთ სათითაოდ, თითოეული კარგად შეათქვიფეთ, სანამ შემდეგს დაამატებთ.
მასის გაფილტვრა (სურვილისამებრ): თუ მასაში დარჩა პატარა ნაწილაკები, ნარევი გაწურეთ საცრის საშუალებით, რათა ტექსტურა იდეალურად ნაზი გახდეს.
საცხობ ფორმაში გადასხმა: მიღებული მასა ჩაასხით მომზადებულ საცხობ ფორმაში. რამდენჯერმე მსუბუქად დაარტყით ზედაპირი მაგიდას, რომ ჰაერის ბუშტუკები ამოვიდეს.
გამოცხობა: აცხვეთ 26-28 წუთის განმავლობაში, სანამ ზედაპირი კარამელისფერი არ გახდება. ჩიზქეიქი შუაში ჯერ კიდევ რბილი უნდა იყოს.
გაგრილება: გამოიღეთ ღუმელიდან და დატოვეთ ოთახის ტემპერატურაზე 1-2 საათით. შემდეგ შედგით მაცივარში და გააჩერეთ მინიმუმ 8-10 საათი.
მირთმევა: დაჭერით და მიირთვით ნაღების კრემთან, კენკრასთან ან შოკოლადის განაშთან ერთად.