როგორ მოამზადოთ იდეალური პიცა ხაჭოს ცომით - flatbread pizza-ს რეცეპტი
ფლეთბრედის მომზადება
გაახურეთ ღუმელი 190°C (375°F) ტემპერატურაზე და დააფინეთ საცხობ ფირფიტაზე საცხობი ქაღალდი.
ბლენდერში ან საკვები პროცესორში შეურიეთ ხაჭო, კვერცხი, ფქვილი, გამაფხვიერებელი და მარილი. დააბლენდერეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
მიღებული ცომი მოათავსეთ საცხობ ფირფიტაზე და გაანაწილეთ მრგვალ ან ოთხკუთხა ფორმად, 1/4 სმ სისქით.
გამოაცხვეთ 15-20 წუთი, სანამ ფლეთბრედი გამკვრივდება და ოდნავ ოქროსფერი გახდება.
პიცის აწყობა
გამოიღეთ ფლეთბრედი ღუმელიდან და გააციეთ 5 წუთი.
ფენად გადაანაწილეთ პიცის სოუსი.
მოაყარეთ მოცარელას ყველი.
დაამატეთ ტოპინგები (პეპერონი, ზეთისხილი, ბოსტნეული).
პიცის გამოცხობა
კვლავ მოათავსეთ ღუმელში და გამოაცხვეთ 10-15 წუთი, სანამ ყველი მთლიანად დადნობა და აფუშფუშდება.
სურვილისამებრ, პიცა ბოლოს 1-2 წუთით მაღალ ტემპერატურაზე შეგიძლიათ დატოვოთ, რომ ზედაპირი უფრო ხრაშუნა გახდეს.
გამოიღეთ პიცა ღუმელიდან და გააჩერეთ 5 წუთი. დაჭერით კვადრატებად ან სამკუთხედებად და ისიამოვნეთ!