როგორ მოვამზადოთ ციტრუსის ტორტი: მარტივი რეცეპტი ლიმონის არომატით
ბისკვიტის მომზადება: გაახურეთ ღუმელი 175°C-მდე. ორმაგად წაუსვით ცხიმი და მოაყარეთ ფქვილი ორ 20 სმ-ან ტორტის ფორმას.
საშუალო ჯამში აურიეთ ფქვილი, გამაფხვიერებელი, საკვები სოდა და მარილი. ცალკე ჯამში კარაქი და შაქარი ათქვიფეთ, სანამ ნარევი ფაფუკი და მსუბუქი გახდება. თითო-თითოდ დაუმატეთ კვერცხები და კარგად ათქვიფეთ. ჩაუმატეთ ლიმონის ცედრა, ლიმონის წვენი და ვანილის ექსტრაქტი.
მშრალი ინგრედიენტები ნელ-ნელა დაუმატეთ სველ ნარევს, მონაცვლეობით კეფირთან. დაიწყეთ და დაასრულეთ მშრალი ინგრედიენტებით.
მიღებული ცომი თანაბრად გადაანაწილეთ ფორმებში. აცხვეთ 25-30 წუთის განმავლობაში, სანამ ჩხირის გამოყენებით შეამოწმებთ, რომ გამოცხვა. გააცივეთ 10 წუთის განმავლობაში და შემდეგ გადაიტანეთ ცხაურზე გასაგრილებლად.
ლიმონის მინანქარი: პატარა ჯამში აურიეთ შაქრის ფხვნილი, ლიმონის წვენი და რძე, სანამ გლუვი მასა მიიღება.
ლიმონის კრემი: მიქსერით ათქვიფეთ მაღალპროცენტიანი ნაღები შაქრის ფხვნილთან, ლიმონის ცედრასთან და ვანილის ექსტრაქტთან ერთად, სანამ რბილი წვერები გაჩნდება.
ტორტის აწყობა: დადეთ პირველი ფენა თეფშზე, მოასხით ნახევარი მინანქარი და კრემის ფენა. ზემოდან მეორე ფენა დადეთ, მოასხით დარჩენილი მინანქარი და წაუსვით კრემი.
გაფორმება: გააფორმეთ ლიმონის ნაჭრებით და პიტნის ფოთლებით. მაცივარში შედგით 30 წუთით, რათა გემოები გაჯერდეს.
ამაზე გემრიელი არაფერი მიჭამია: როგორ მოამზადოთ საშობაო ავოკადოს ტორტი 10 წუთში