როგორ მოვამზადოთ ჩიზქეიქი ლაიმის მუსით
ქერქის მომზადება:
საშუალო ზომის ფორმაში აურიეთ ორცხობილას ნამცეცები, შაქარი და გამდნარი კარაქი.
ჩატკეპნეთ ფორმის ძირზე და შექმენით თანაბარი ფენა.
გააცივეთ.
ჩიზქეიქის შიგთავსის მომზადება:
დიდ თასში გათქვიფეთ რბილი კრემ-ყველი, სანამ გლუვი არ გახდება.
თანდათან დაამატეთ შაქარი და ვანილის ექსტრაქტი, კარგად აურიეთ.
ცალკე თასში ათქვიფეთ ნაღები, სანამ არ გამყარდება.
ფრთხილად შეურიეთ ათქვეფილი ნაღები კრემ-ყველის ნაზავს. დაამატეთ ლაიმის წვენი და ცედრა.
თუ იყენებთ ჟელატინს, გააზავეთ 2 სუფრის კოვზ წყალში და გაათბეთ, შემდეგ შეურიეთ ნაზავში.
ჩიზქეიქის აწყობა:
დაასხით შიგთავსი გაგრილებულ ქერქზე. ზედაპირი გაასწორეთ და შედგით მაცივარში 4 საათის განმავლობაში, სანამ არ გამაგრდება.
ლაიმის მუსის მომზადება:
საშუალო თასში ათქვიფეთ ნაღები შაქრის პუდრთან ერთად, სანამ არ გამყარდება. ფრთხილად შეურიეთ 1 სუფრის კოვზი ლაიმის წვენი. მუსი მოასხით ან წაუსვით ჩიზქეიქის ზედაპირს.
მორთვა და მირთმევა:
ჩიზქეიქი გააფორმეთ ლაიმის ცედრით ფერისა და არომატის დასამატებლად. მიირთვით გაცივებული და ისიამოვნეთ ლაიმისა და მუსის გამაგრილებელი გემოთი!
როგორ მოამზადოთ დარიჩინის სინამონ როლის ჩიზქეიქი: შეუდარებელი დესერტის რეცეპტი