გემრიელი ჩიზქეიქი ცხობის გარეშე, ლაიმით - rogor.ge

როგორ მოვამზადოთ ჩიზქეიქი ლაიმის მუსით

ქერქის მომზადება:

საშუალო ზომის ფორმაში აურიეთ ორცხობილას ნამცეცები, შაქარი და გამდნარი კარაქი.

ჩატკეპნეთ ფორმის ძირზე და შექმენით თანაბარი ფენა.

გააცივეთ.

ჩიზქეიქის შიგთავსის მომზადება:

დიდ თასში გათქვიფეთ რბილი კრემ-ყველი, სანამ გლუვი არ გახდება.

თანდათან დაამატეთ შაქარი და ვანილის ექსტრაქტი, კარგად აურიეთ.

ცალკე თასში ათქვიფეთ ნაღები, სანამ არ გამყარდება.

ფრთხილად შეურიეთ ათქვეფილი ნაღები კრემ-ყველის ნაზავს. დაამატეთ ლაიმის წვენი და ცედრა.

თუ იყენებთ ჟელატინს, გააზავეთ 2 სუფრის კოვზ წყალში და გაათბეთ, შემდეგ შეურიეთ ნაზავში.

ჩიზქეიქის აწყობა:

დაასხით შიგთავსი გაგრილებულ ქერქზე. ზედაპირი გაასწორეთ და შედგით მაცივარში 4 საათის განმავლობაში, სანამ არ გამაგრდება.

ლაიმის მუსის მომზადება:

საშუალო თასში ათქვიფეთ ნაღები შაქრის პუდრთან ერთად, სანამ არ გამყარდება. ფრთხილად შეურიეთ 1 სუფრის კოვზი ლაიმის წვენი. მუსი მოასხით ან წაუსვით ჩიზქეიქის ზედაპირს.

მორთვა და მირთმევა:

ჩიზქეიქი გააფორმეთ ლაიმის ცედრით ფერისა და არომატის დასამატებლად. მიირთვით გაცივებული და ისიამოვნეთ ლაიმისა და მუსის გამაგრილებელი გემოთი!

როგორ მოამზადოთ დარიჩინის სინამონ როლის ჩიზქეიქი: შეუდარებელი დესერტის რეცეპტი