როგორ მოვამზადოთ ყველი მარტივად სახლის პირობებში
ყველის მასის მომზადება
დიდ ქვაბში გააერთიანეთ რძე, სიმინდის სახამებელი, აგარ-აგარი და მარილი. ურიეთ მუდმივად, რათა არ წარმოიქმნას გუნდა.
ყველის მოხარშვა
ქვაბი მოათავსეთ საშუალო ცეცხლზე და მიიყვანეთ ადუღებამდე, ხშირად ურიეთ. ხარშეთ 16-20 წუთი, სანამ ნარევი გასქელდება.
კარაქის დამატება
დაუმატეთ კარაქი და გააგრძელეთ ხარშვა 4-5 წუთის განმავლობაში, სანამ კარაქი სრულად არ გადნება და არ შეერევა.
ყველის დამატება
თანდათანობით დაუმატეთ დახეხილი მყარი ყველი, ურიეთ სანამ არ გადნება და მასა არ გახდება ერთგვაროვანი. ხარშეთ დამატებით 7-10 წუთი, სანამ სრულად არ შეერთდება.
გაცივება და გამყარება
ნარევი ჩაასხით ზეთწასმულ ფორმაში და გააგრილეთ ოთახის ტემპერატურაზე. შემდეგ შეინახეთ მაცივარში მინიმუმ 4 საათის განმავლობაში, სანამ გამყარდება.
გამყარების შემდეგ გაჭერით ყველის ბლოკი და მიირთვით სურვილისამებრ.