როგორ მოვამზადოთ ყველი - rogor.ge

როგორ მოვამზადოთ ყველი მარტივად სახლის პირობებში

ყველის მასის მომზადება

დიდ ქვაბში გააერთიანეთ რძე, სიმინდის სახამებელი, აგარ-აგარი და მარილი. ურიეთ მუდმივად, რათა არ წარმოიქმნას გუნდა.

ყველის მოხარშვა

ქვაბი მოათავსეთ საშუალო ცეცხლზე და მიიყვანეთ ადუღებამდე, ხშირად ურიეთ. ხარშეთ 16-20 წუთი, სანამ ნარევი გასქელდება.

კარაქის დამატება

დაუმატეთ კარაქი და გააგრძელეთ ხარშვა 4-5 წუთის განმავლობაში, სანამ კარაქი სრულად არ გადნება და არ შეერევა.

ყველის დამატება

თანდათანობით დაუმატეთ დახეხილი მყარი ყველი, ურიეთ სანამ არ გადნება და მასა არ გახდება ერთგვაროვანი. ხარშეთ დამატებით 7-10 წუთი, სანამ სრულად არ შეერთდება.

გაცივება და გამყარება

ნარევი ჩაასხით ზეთწასმულ ფორმაში და გააგრილეთ ოთახის ტემპერატურაზე. შემდეგ შეინახეთ მაცივარში მინიმუმ 4 საათის განმავლობაში, სანამ გამყარდება.

გამყარების შემდეგ გაჭერით ყველის ბლოკი და მიირთვით სურვილისამებრ.

4-1732259102.jpg

როგორ მოვამზადოთ არომატული ყველის სოუსი