როგორ მოვამზადოთ ნიგვზიანი ბადრიჯანი ისე, რომ დელიკატესი კერძი მივიღოთ
ბადრიჯნის მომზადება:
გააცხელეთ ღუმელი 400°F (200°C) ტემპერატურაზე და დაფარეთ საცხობი ფურცელი პერგამენტის ქაღალდით.ბადრიჯნის ნაჭრები წაუსვით ზეითუნის ზეთით და მოაყარეთ მარილი და პილპილი.გააფინეთ საცხობ ფურცელზე ერთ ფენად და აცხვეთ 10-12 წუთის განმავლობაში, სანამ დარბილდება. ცოტა გააგრილეთ.
ნიგვზის რიკოტას შიგთავსის მომზადება:
პატარა თასში შეურიეთ რიკოტას ყველი, დაჭრილი ნიგოზი, ნიორი და ბაზილიკი. მოაყარეთ მარილი და პილპილი გემოვნებით და აურიეთ, სანამ არ გაერთიანდება.
ბადრიჯნის რულეტების აწყობა:
თითოეული შემწვარი ბადრიჯნის ნაჭრის ერთ ბოლოზე დადეთ ერთი კოვზი ნიგვზის რიკოტას შიგთავსი. დაახვიეთ ბადრიჯანი შიგთავსის გარშემო პატარა რულეტად. გაიმეორეთ ეს პროცესი დარჩენილი ნაჭრებისთვის.
მაყვლის სოუსის მომზადება:
პატარა ქვაბში მოათავსეთ მაყვლის წვენი, თაფლი და ბალზამიკო. დააყენეთ საშუალო ცეცხლზე და ადუღეთ 5-7 წუთის განმავლობაში, სანამ სოუსი ოდნავ არ გასქელდება.
გაფორმება და მირთმევა:
რულეტები მოათავსეთ სერვირების თეფშზე. თავზე მოასხით მაყვლის სოუსი და მოაყარეთ ახალი ბაზილიკი ან ოხრახუში.
როგორ მოვამზადოთ ყაბაყისა და თხის ყველის ფირფიტები თაფლისა და ნუშის სოუსით