როგორ მოვამზადოთ ნიგვზიანი ბადრიჯანი ისე, რომ დელიკატესი კერძი მივიღოთ - rogor.ge

როგორ მოვამზადოთ ნიგვზიანი ბადრიჯანი ისე, რომ დელიკატესი კერძი მივიღოთ

ბადრიჯნის მომზადება:

გააცხელეთ ღუმელი 400°F (200°C) ტემპერატურაზე და დაფარეთ საცხობი ფურცელი პერგამენტის ქაღალდით.ბადრიჯნის ნაჭრები წაუსვით ზეითუნის ზეთით და მოაყარეთ მარილი და პილპილი.გააფინეთ საცხობ ფურცელზე ერთ ფენად და აცხვეთ 10-12 წუთის განმავლობაში, სანამ დარბილდება. ცოტა გააგრილეთ.

ნიგვზის რიკოტას შიგთავსის მომზადება:

პატარა თასში შეურიეთ რიკოტას ყველი, დაჭრილი ნიგოზი, ნიორი და ბაზილიკი. მოაყარეთ მარილი და პილპილი გემოვნებით და აურიეთ, სანამ არ გაერთიანდება.

ბადრიჯნის რულეტების აწყობა:

თითოეული შემწვარი ბადრიჯნის ნაჭრის ერთ ბოლოზე დადეთ ერთი კოვზი ნიგვზის რიკოტას შიგთავსი. დაახვიეთ ბადრიჯანი შიგთავსის გარშემო პატარა რულეტად. გაიმეორეთ ეს პროცესი დარჩენილი ნაჭრებისთვის.

მაყვლის სოუსის მომზადება:

პატარა ქვაბში მოათავსეთ მაყვლის წვენი, თაფლი და ბალზამიკო. დააყენეთ საშუალო ცეცხლზე და ადუღეთ 5-7 წუთის განმავლობაში, სანამ სოუსი ოდნავ არ გასქელდება.

გაფორმება და მირთმევა:

რულეტები მოათავსეთ სერვირების თეფშზე. თავზე მოასხით მაყვლის სოუსი და მოაყარეთ ახალი ბაზილიკი ან ოხრახუში.

466096749-2823650121121431-3216618812784884007-n-1-1731659971.jpg

როგორ მოვამზადოთ ყაბაყისა და თხის ყველის ფირფიტები თაფლისა და ნუშის სოუსით