როგორ მოვამზადოთ ვაშლის მარტივი ღვეზელი - rogor.ge

როგორ მოვამზადოთ ვაშლის მარტივი ღვეზელი

დიდ თასში ათქვიფეთ ორი კვერცხი და მწიკვი მარილი.

დაამატეთ 100 გრამი შაქარი და 1 ჩაის კოვზი ვანილის შაქარი. ათქვიფეთ მასა მაღალ სიჩქარეზე, სანამ ფაფუკი გახდება.

დაუმატეთ ერთი ლიმონის ცედრა, 20 გრამი გამდნარი კარაქი და 100 მლ რძე. კარგად აურიეთ, რომ ყველა ინგრედიენტი ერთმანეთს შეერიოს.

ფქვილის დამატება: ნელა ჩაამატეთ 80 გრამი ხორბლის ფქვილი და 1 ჩაის კოვზი საცხობი სოდა, თანდათან აურიეთ, სანამ მასა ერთგვაროვანი არ გახდება.

ვაშლების მომზადება: დაახლოებით ოთხი ან ხუთი საშუალო ზომის ვაშლი გათალეთ და დაჭერით თხელ ნაჭრებად.

ვაშლის ნაჭრებს დაასხით ნახევარი ლიმონის წვენით და აურიეთ, რათა ნაჭრები არ გაშავდეს.

ვაშლის ნაჭრები ფრთხილად ჩაამატეთ ცომში და თანაბრად გადაანაწილეთ, რათა ყველა ნაჭერი დაიფაროს.

გააცხელეთ საცხობი ფორმა (18 სმ) და ჩაფინეთ მასში პერგამენტის ქაღალდი. ქაღალდს წაუსვით ზეთი და მსუბუქად მოაყარეთ ფქვილი.

მოათავსეთ ცომი თანაბრად, მომზადებულ საცხობ ფორმაში.

ცხობა: შედგით ცომი წინასწარ გახურებულ 350°F (180°C) ღუმელში და აცხვეთ 40-50 წუთი. თუ ნამცხვარი უფრო მაღალია, შესაძლოა ცხობის დრო გაიზარდოს. ხის ჩხირის გამოყენებით შეამოწმეთ მზადყოფნა; თუ ჩხირი სუფთად გამოვა, ნამცხვარი მზადაა.

ნამცხვარი მთლიანად გააგრილეთ ფორმიდან ამოღებამდე. ასე ნამცხვარი უფრო სწრაფად „დავარდება“ და გაჭრა გამარტივდება.

თქვენი გემრიელი ვაშლის ღვეზელი მზადაა. ისიამოვნეთ!

465217342-122127380966466129-5084252784182209780-n-1731576491.jpg

როგორ მოვამზადოთ ვაშლის ნამცხვარი სუფლეს კრემით, რომელიც პირში დნება! მარტივი და ძალიან გემრიელი!