როგორ მოვამზადოთ ტკბილი კარტოფილით და კრემყველით დელიკატესი
გაახურეთ ღუმელი 200°C (400°F) ტემპერატურაზე. მოათავსეთ ტკბილი კარტოფილის ნაჭრები საცხობ ფურცელზე, მოასხით ზეითუნის ზეთი და დააყარეთ მარილი და პილპილი. აცხვეთ 20-25 წუთის განმავლობაში, შუაში გადაბრუნებით, სანამ არ დარბილდება.
ნეკერჩხლისა და პეკანის მინანქრის მომზადება: პატარა ქვაბში საშუალო ტემპერატურაზე გააცხელეთ ნეკერჩხლის სიროფი. დაუმატეთ დაჭრილი პეკანი და მოშუშეთ 2-3 წუთის განმავლობაში, რათა პეკანი გაიჟღენთოს ნეკერჩხლის არომატით. გადმოდგით ცეცხლიდან და გააცივეთ.
ტკბილი კარტოფილისა და თხის ყველის ფენების აწყობა ტკბილი კარტოფილის გამოცხობის შემდეგ, დაალაგეთ ისინი სერვირების ფირფიტაზე. დაიწყეთ ერთი ნაჭრით, წაუსვით თხის ყველი და შემდეგ დაუმატეთ მეორე ნაჭერი. გაიმეორეთ, სანამ თითოეულ კომბინაციაში 3 ფენა არ იქნება.
მოასხით პეკანისა და ნეკერჩხლის მინანქარი ტკბილი კარტოფილის ფენებს. მოაყარეთ ახალი ბეგქონდარის ფოთლები, რომ მიანიჭოს სურნელოვანი ნოტები. მიირთვით დაუყოვნებლივ, როგორც სადღესასწაულო გვერდითი კერძი ან აპეტაიზერი.
როგორ მოვამზადოთ ყაბაყისა და თხის ყველის ფირფიტები თაფლისა და ნუშის სოუსით