როგორ მოვამზადოთ ყაბაყისა და თხის ყველის ფირფიტები თაფლისა და ნუშის სოუსით
ყაბაყის მომზადება: გაახურეთ ღუმელი 400°F (200°C) ტემპერატურაზე. მოათავსეთ ყაბაყის დისკები საცხობ ფურცელზე, მოასხით ზეითუნის ზეთი და დააყარეთ მარილი და პილპილი. აცხვეთ 10-12 წუთის განმავლობაში ან სანამ არ დარბილდება.
თაფლის სოუსის მომზადება: პატარა ქვაბში დაბალ ტემპერატურაზე გაათბეთ თაფლი, დაუმატეთ ბეგქონდარას ფოთლები და შემწვარი ნუში, ნაზად ურიეთ. გააჩერეთ რამდენიმე წუთი, რომ არომატები შეერიოს.
დისკების აწყობა: თითო ყაბაყის დისკს დაადეთ თხის ყველის პატარა ნაჭერი. მოასხით ნუშისა და ბეგქონდარას თაფლის სოუსი და სურვილის შემთხვევაში მორთეთ რამდენიმე დამატებითი ბეგქონდარის ფოთლით.
ააწყვეთ სერვირების ლანგარზე და მიართვით თბილ მდგომარეობაში, როგორც აპეტაიზერი ან გვერდითი კერძი.